Ca sa mai scutesc un pic din factura de electricitate cateodata, doar pt doua portii fa fripturica in tigaie. Depinde de ce carne folosesc, pun anumite ierburi si alte adaosuri. Cum am facut si aseara. Am facut niste ceafa de porc in tigaie, dar merge foarte bine si cotlet de porc fara os. Ca si garnitura l-am intrebat pe sce vrea, orex cu legume sau paste cu legume si a preferat pastele. Zis si facut. Pentru inceput, dac afolositi paste din comert ce au nevoie de mai mult timp de fierbere, puteti incepe prin a le fierbe si sa le aveti la indemana gata fierte si scurse. Odata scurse de apa de la fiert si daca nu vreti sa le clatiti mult in apa fierbinte si sa nu vi se lipeasca pastele recomand sa aruncati peste ele, odata date printr-un jet de apa rece si scurse repede si puse iar in oala in care au fiert, un cubulet de unt/margarina sau o lingura de ulei. Eu fac asta chiar daca am pus unsoare la fiert cu ele, cand fierb mai multe si nu le pregatesc pe toate in acea zi, pastrez cam pana l 5 zile intr-o casoleta la frigider si nu se lipesc. Daca folositi paste proaspete sau de casa fierbetile conform prescriptiei sau cum stiti. Am pus in tigaia pt carne - trebuie sa aveti una cu capac sau la care sa se potriveasca un alt capac - cam o lingura de margarina. Carnea am sarat-o separat pe ambele parti, cand era pe tacator. Cand s-a incins margarina - putetipune unt sau ulei, gust si disponibilitati- am pus 2 ciuperci tocate marunt si le-am sotat un pic, cam 2-3 minute, la foc iute. Am pus si carnea in tigaie si cat timp isi facea o crusta - se marca, atat cat sa nu iasa tot sucul prin prajire- am presarat pe partea cu carnea din afara cimbru uscat, putina nucsoara si un cub de zahar brun. Am intors apoi carnea, lasand sa se patrunda mirodeniile cu sucul de la carne si ciuperci plus grasimea, presarand de data aceasta o lingurita mica de boia dulce de ardei si putin piper. Am intors carnea din nou, am pus cam 2 lingurite de sos de rosii pe fiecare bucata si am turnat cca 150 ml de vin rosu in tigaie, am redus focul la jumatate- aragazul meu are de la 1 la 12 si l-am pus la 6-7 - si am acoperit cu un capac. Lasati sa se patrunda bine cu vinul si aromele de la cimbru ec. Intoarceti dupa aprox 5-6min. Mai lasati si pe cealalta parte tot pe atat, dupa care mariti focul si mai lasati pana cand se mai evapora din sos si se ingroasa, dar tot cu capacul pus. Cum eu am lucrat la doua tigai mi-a fost mai usor sacontrolez consistenta sosului: d Alaturi, intr-o tigaie gen wok sau o cratita mai ingusta la baza si mai larga la buza, puneti cam 2 linguri de margarina/unt sau ulei. Lasati sa se incinga, fara sa se arda si puneti ceapa si ciipercile cu un praf de sare. Mestecati prin salteare, adica miscati ca la clatite, prin cercuri cu mana doar inainte si cu grija sa nu scapati pe langa: d Folositi o lingura ca la inglobarea fainii la chec daca nu va simtiti siguri. Cand ceapa a capatat o culoare transparenta sau pe aproape puneti si restul de legume taiate si saltati cam 5 minute la un interval de 30-40 secunde. Puneti pastele si saltati sa se amestece cu legumele. Presarati si putin piper proaspat macinat, dupa gust, potriviti de sare si mai saltati un minut -doua. In acest fel ardeiul gras ramane crocant, ciupercile nu pierd mult din volum si aveti o garnitura sau niste paste de post /vegetariene de va lingeti pe degete! Puneti friptura in farfurii, culegeti sosul si il punetipeste carne iar pastele alaturi. Ce ar merge ca sa beti alaturi? Un vin rosu demisec sau un rose nu ar fi rau: wink:Ca sa mai scutesc un pic din factura de electricitate cateodata, doar pt doua portii fa fripturica in tigaie. Depinde de ce carne folosesc, pun anumite ierburi si alte adaosuri. Cum am facut si aseara. Am facut niste ceafa de porc in tigaie, dar merge foarte bine si cotlet de porc fara os. Ca si garnitura l-am intrebat pe sce vrea, orex cu legume sau paste cu legume si a preferat pastele. Zis si facut. Pentru inceput, dac afolositi paste din comert ce au nevoie de mai mult timp de fierbere, puteti incepe prin a le fierbe si sa le aveti la indemana gata fierte si scurse. Odata scurse de apa de la fiert si daca nu vreti sa le clatiti mult in apa fierbinte si sa nu vi se lipeasca pastele recomand sa aruncati peste ele, odata date printr-un jet de apa rece si scurse repede si puse iar in oala in care au fiert, un cubulet de unt/margarina sau o lingura de ulei. Eu fac asta chiar daca am pus unsoare la fiert cu ele, cand fierb mai multe si nu le pregatesc pe toate in acea zi, pastrez cam pana l 5 zile intr-o casoleta la frigider si nu se lipesc. Daca folositi paste proaspete sau de casa fierbetile conform prescriptiei sau cum stiti. Am pus in tigaia pt carne - trebuie sa aveti una cu capac sau la care sa se potriveasca un alt capac - cam o lingura de margarina. Carnea am sarat-o separat pe ambele parti, cand era pe tacator. Cand s-a incins margarina - putetipune unt sau ulei, gust si disponibilitati- am pus 2 ciuperci tocate marunt si le-am sotat un pic, cam 2-3 minute, la foc iute. Am pus si carnea in tigaie si cat timp isi facea o crusta - se marca, atat cat sa nu iasa tot sucul prin prajire- am presarat pe partea cu carnea din afara cimbru uscat, putina nucsoara si un cub de zahar brun. Am intors apoi carnea, lasand sa se patrunda mirodeniile cu sucul de la carne si ciuperci plus grasimea, presarand de data aceasta o lingurita mica de boia dulce de ardei si putin piper. Am intors carnea din nou, am pus cam 2 lingurite de sos de rosii pe fiecare bucata si am turnat cca 150 ml de vin rosu in tigaie, am redus focul la jumatate- aragazul meu are de la 1 la 12 si l-am pus la 6-7 - si am acoperit cu un capac. Lasati sa se patrunda bine cu vinul si aromele de la cimbru ec. Intoarceti dupa aprox 5-6min. Mai lasati si pe cealalta parte tot pe atat, dupa care mariti focul si mai lasati pana cand se mai evapora din sos si se ingroasa, dar tot cu capacul pus. Cum eu am lucrat la doua tigai mi-a fost mai usor sacontrolez consistenta sosului: d Alaturi, intr-o tigaie gen wok sau o cratita mai ingusta la baza si mai larga la buza, puneti cam 2 linguri de margarina/unt sau ulei. Lasati sa se incinga, fara sa se arda si puneti ceapa si ciipercile cu un praf de sare. Mestecati prin salteare, adica miscati ca la clatite, prin cercuri cu mana doar inainte si cu grija sa nu scapati pe langa: d Folositi o lingura ca la inglobarea fainii la chec daca nu va simtiti siguri. Cand ceapa a capatat o culoare transparenta sau pe aproape puneti si restul de legume taiate si saltati cam 5 minute la un interval de 30-40 secunde. Puneti pastele si saltati sa se amestece cu legumele. Presarati si putin piper proaspat macinat, dupa gust, potriviti de sare si mai saltati un minut -doua. In acest fel ardeiul gras ramane crocant, ciupercile nu pierd mult din volum si aveti o garnitura sau niste paste de post /vegetariene de va lingeti pe degete! Puneti friptura in farfurii, culegeti sosul si il punetipeste carne iar pastele alaturi. Ce ar merge ca sa beti alaturi? Un vin rosu demisec sau un rose nu ar fi rau: wink: Pastele folosite de mine au fost niste taietei / tallarines din comert. Puteit folosi orice fel de paste aveti sau preferati - spaghete, melci, macaroane, cous-cous din comert sau facute de dv.