1/ Adaugati orezul in apa Puneti intr-o cratita mai mare 1 parti apa, 1 parte orez si o cantitate mica de sare. Daca reteta cere, spalati inainte orezul si scurgeti-l. 2/ Acoperiti si fierbeti Aduceti apa la fierbere, la foc mare; amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul spre minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si apa absorbita. Stingeti focul. 3/ Infoiati orezul Lasati orezul sa stea in cratita acoperita 5- 10 min, apoi infoiati boabele cu o furculita, inainte de servira (treceti cu dintii unei furculita prin masa de orez, de cateva ori). 4/ Fierberea altor tipuri de orez Functie de tipul orezului folosit, cantitatea de apa si timpul de fierbere se schimba, astfel: -pentru orezul cu bob mediu, folositi 1 apa la 1 parte orez; -pentru orezul maroniu, folositi 2 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 45- 60 min; -pentru orez salbatic, folositi 3 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 60 min.1/ Adaugati orezul in apa Puneti intr-o cratita mai mare 1 parti apa, 1 parte orez si o cantitate mica de sare. Daca reteta cere, spalati inainte orezul si scurgeti-l. 2/ Acoperiti si fierbeti Aduceti apa la fierbere, la foc mare; amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul spre minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si apa absorbita. Stingeti focul. 3/ Infoiati orezul Lasati orezul sa stea in cratita acoperita 5- 10 min, apoi infoiati boabele cu o furculita, inainte de servira (treceti cu dintii unei furculita prin masa de orez, de cateva ori). 4/ Fierberea altor tipuri de orez Functie de tipul orezului folosit, cantitatea de apa si timpul de fierbere se schimba, astfel: -pentru orezul cu bob mediu, folositi 1 apa la 1 parte orez; -pentru orezul maroniu, folositi 2 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 45- 60 min; -pentru orez salbatic, folositi 3 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 60 min.