Taiati rahatul in bucatele si tavaliti-le apoi prin zaharul pudra, astfel incat sa fie acoperite toate fatetele. Dati deoparte. Cerneti faina impreuna cu praful de copt. Inglobati coaja rasa de portocala. Separat, mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit. Adaugati uleiul in fir subtire si continuati baterea. Spre final, puneti vanilia, iaurtul si omogenizati. Turnati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati usor, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de din inaltima lor. Decorati fiecare muffins cu cateva bucatele de rahat, diferit colorat. Coaceti muffins imediat ce ati preg atit aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile goale din tava de muffins inainte de a o introduce in cuptor; in felul acesta muffins se vor coace uniform. Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

Taiati rahatul in bucatele si tavaliti-le apoi prin zaharul pudra, astfel incat sa fie acoperite toate fatetele. Dati deoparte. Cerneti faina impreuna cu praful de copt. Inglobati coaja rasa de portocala. Separat, mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit. Adaugati uleiul in fir subtire si continuati baterea. Spre final, puneti vanilia, iaurtul si omogenizati. Turnati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati usor, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de din inaltima lor. Decorati fiecare muffins cu cateva bucatele de rahat, diferit colorat. Coaceti muffins imediat ce ati preg atit aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile goale din tava de muffins inainte de a o introduce in cuptor; in felul acesta muffins se vor coace uniform. Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.