Am vazut la televizor un vestit chef facand un medalion de peste. Atat de bine arata incat m-am hotarat sa fac si eu. Daca nu e voie, rog sa mi se spuna si o sa sterg reteta. Este vorba de chef Joseph Hadad si el nu cred ca s-ar supara, fiindca nu am copiat chiar de tot, neavand toate ingredientele. Nu am avut inima de anghinare pe farfuria finala si nici decorul nu l-am putut face atat de spectaculos cum l-a facut chef Hadad. Dar am avut un halibut cum n-am mancat niciodata si asta, doar datorita vestitului chef Joseph Hadad. Preparare mousse de ardei copti: - se coc ardeii, se curata de coji si seminte si se lasa la scurs; - se taie ceapa si usturoiul; - se caleste ceapa la foc mediu si se aduga ardeii copti scursi bine de tot de zeama lor. Se calesc usor, se pipereaza cu piper alb proaspat macinat si se sareaza cu sare speciala (sare aromata cu coaja de lamaie si lasata sa se usuce inainte de-a o pune in rasnita) - se sting cu vin si supa de peste; - se fierb pana ardeii sunt bine moi; - se stinge ochiul si se adauga usturoi proaspat; - se blendeaza si se alifiaza daca mai este nevoie cu ulei de masline. Sosul mediteranean: - se blendeaza toate ingredientele si se picura ulei pana cand consistenta devine fluida si matasoasa. - fileul de halibut se sareaza si pipereaza si se prajeste nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte (sau pana devine aurie) - in acelasi ulei se trag repede de tot firele de asparagus care ai fost blanchate anterior; Montarea pe farfurie: - se pune o lingura de mousse de ardei peste care se pun fileurile de peste, se adauga sosul mediteranean alaturi si se impodobeste cu asparagusul, frunze de busuioc si patrunjel.

Am vazut la televizor un vestit chef facand un medalion de peste. Atat de bine arata incat m-am hotarat sa fac si eu. Daca nu e voie, rog sa mi se spuna si o sa sterg reteta. Este vorba de chef Joseph Hadad si el nu cred ca s-ar supara, fiindca nu am copiat chiar de tot, neavand toate ingredientele. Nu am avut inima de anghinare pe farfuria finala si nici decorul nu l-am putut face atat de spectaculos cum l-a facut chef Hadad. Dar am avut un halibut cum n-am mancat niciodata si asta, doar datorita vestitului chef Joseph Hadad. Preparare mousse de ardei copti: - se coc ardeii, se curata de coji si seminte si se lasa la scurs; - se taie ceapa si usturoiul; - se caleste ceapa la foc mediu si se aduga ardeii copti scursi bine de tot de zeama lor. Se calesc usor, se pipereaza cu piper alb proaspat macinat si se sareaza cu sare speciala (sare aromata cu coaja de lamaie si lasata sa se usuce inainte de-a o pune in rasnita) - se sting cu vin si supa de peste; - se fierb pana ardeii sunt bine moi; - se stinge ochiul si se adauga usturoi proaspat; - se blendeaza si se alifiaza daca mai este nevoie cu ulei de masline. Sosul mediteranean: - se blendeaza toate ingredientele si se picura ulei pana cand consistenta devine fluida si matasoasa. - fileul de halibut se sareaza si pipereaza si se prajeste nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte (sau pana devine aurie) - in acelasi ulei se trag repede de tot firele de asparagus care ai fost blanchate anterior; Montarea pe farfurie: - se pune o lingura de mousse de ardei peste care se pun fileurile de peste, se adauga sosul mediteranean alaturi si se impodobeste cu asparagusul, frunze de busuioc si patrunjel.