Nautul se pune la inmuiat - boabele care plutesc la suprafata le aruncati de la inceput -pentru circa 24 ore (chiar si mai mult dar nu mai putin). In apa rece care se schimba de multe ori in aceste 24 ore, cam la citeva ore schimbati apa si clatiti bine nautul. Seara schimbati apa inainte sa va duceti la culcare si puneti vasul in frigider sa stea la rece. Puneti nautul scurs de apa in robot impreuna cu ceapa taiata bucati, legatura de patrunjel spalata si scursa (inclusiv tulpinile patrunjelului) si le mixati bine. Eu am un robot mic deci le-am mixat pe rind intii nautul si apoi restul ingredientelor. Nu trebuie sa mixati nautul ca sa devina o pasta prea fina, trebuie sa ramina si bucati mai maricele. Amestecati intr-un castron nautul macinat cu ceapa, usturoiul si patrunjelul si adaugati cuminul, coriandrul si sarea dupa gustul vostru si bicarbonatul. Lasati la rece cca 1 ora si apoi cu mina formati chiftelute cu forma care va place voua, rotunde, plate sau lunguiete. In original se fac plate ca niste nasturei cu o ustensila speciala ca o presa. Eu am preferat sa le dau forma de elipsa asemantoare cu cea a altor chiftele arabesti (kibe) . Le prajiti in tigaia cu ulei incins la foc mediu spre mare pina se rumenesc.

Nautul se pune la inmuiat - boabele care plutesc la suprafata le aruncati de la inceput -pentru circa 24 ore (chiar si mai mult dar nu mai putin). In apa rece care se schimba de multe ori in aceste 24 ore, cam la citeva ore schimbati apa si clatiti bine nautul. Seara schimbati apa inainte sa va duceti la culcare si puneti vasul in frigider sa stea la rece. Puneti nautul scurs de apa in robot impreuna cu ceapa taiata bucati, legatura de patrunjel spalata si scursa (inclusiv tulpinile patrunjelului) si le mixati bine. Eu am un robot mic deci le-am mixat pe rind intii nautul si apoi restul ingredientelor. Nu trebuie sa mixati nautul ca sa devina o pasta prea fina, trebuie sa ramina si bucati mai maricele. Amestecati intr-un castron nautul macinat cu ceapa, usturoiul si patrunjelul si adaugati cuminul, coriandrul si sarea dupa gustul vostru si bicarbonatul. Lasati la rece cca 1 ora si apoi cu mina formati chiftelute cu forma care va place voua, rotunde, plate sau lunguiete. In original se fac plate ca niste nasturei cu o ustensila speciala ca o presa. Eu am preferat sa le dau forma de elipsa asemantoare cu cea a altor chiftele arabesti (kibe) . Le prajiti in tigaia cu ulei incins la foc mediu spre mare pina se rumenesc. Serviti dupa cum va place: - cu iaurt - pe pat de salata - cu humus - cu piinea tipica, salata si sos tahini - calde sau reci