Fructele se spala, se taie in bucatele mai micute (daca folositi caise uscate sau smochine, curmale). Eu am folosit un amestec de 4 feluri de struguri uscati deci nu a mai fost necesara tocarea. Intr-un vas se pune o cana cu apa la fiert si cand a dat in clocot se ia de pe foc, se pune pliculetul de ceai si se lasa acolo 5 minute dupa care se indeparteaza si se arunca. Se pune vasul din nou pe foc si cand a inceput sa fierba se adauga mierea de albine si fructele uscate. Se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, timp in care apa scade destul de mult. In final mai ramane ceva lichid pe fructe dar el se va ingrosa dupa racire. Se pune la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore pentru a-i da timp siropului sa se intareasca cat trebuie). Punem semintele de susan intr-o tigaie si le prajim putin, avem grija sa nu se arda pentru ca devin amare. Le punem intr-un paharel sau un castronas micut. Dimineata asamblam dejunul. Pentru o portie, se pune in pahar/cupa 4-5 linguri de iaurt grecesc sau iaurt de casa, se pune generos, cateva linguri de compot, daca folositi samburi de rodie se adauga si ei la suprafata, dupa care se presara semintele de susan prajit. Se serveste cu placere alaturi de o felie de paine prajita sau chiar fara.

Fructele se spala, se taie in bucatele mai micute (daca folositi caise uscate sau smochine, curmale). Eu am folosit un amestec de 4 feluri de struguri uscati deci nu a mai fost necesara tocarea. Intr-un vas se pune o cana cu apa la fiert si cand a dat in clocot se ia de pe foc, se pune pliculetul de ceai si se lasa acolo 5 minute dupa care se indeparteaza si se arunca. Se pune vasul din nou pe foc si cand a inceput sa fierba se adauga mierea de albine si fructele uscate. Se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, timp in care apa scade destul de mult. In final mai ramane ceva lichid pe fructe dar el se va ingrosa dupa racire. Se pune la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore pentru a-i da timp siropului sa se intareasca cat trebuie). Punem semintele de susan intr-o tigaie si le prajim putin, avem grija sa nu se arda pentru ca devin amare. Le punem intr-un paharel sau un castronas micut. Dimineata asamblam dejunul. Pentru o portie, se pune in pahar/cupa 4-5 linguri de iaurt grecesc sau iaurt de casa, se pune generos, cateva linguri de compot, daca folositi samburi de rodie se adauga si ei la suprafata, dupa care se presara semintele de susan prajit. Se serveste cu placere alaturi de o felie de paine prajita sau chiar fara.