- se taie si se prajesc cubulete de paine pentru crutoanele care vor fi apoi maruntite in robot; - se topeste untul, se aseaza pesmetul obtinut intr-o forma cu margini detasabile sau intr-un inel, se toarna untul topit si se preseaza; se lasa la racit in frigider; - se blendeaza bucata de cas cu smantana; - se toaca marunt ceapa, feliile de somon afumat, se rade coaja unei 1/2 limete si se stoarce zeama ei; se amesteca si se adauga marar tocat fin, se potriveste de sare si piper; - se toarna aceasta compozitie deasupra blatului de pesmet si se lasa peste noapte la racit; - se orneaza potrivit cu gusturile gazdei. Pofta buna!- se taie si se prajesc cubulete de paine pentru crutoanele care vor fi apoi maruntite in robot; - se topeste untul, se aseaza pesmetul obtinut intr-o forma cu margini detasabile sau intr-un inel, se toarna untul topit si se preseaza; se lasa la racit in frigider; - se blendeaza bucata de cas cu smantana; - se toaca marunt ceapa, feliile de somon afumat, se rade coaja unei 1/2 limete si se stoarce zeama ei; se amesteca si se adauga marar tocat fin, se potriveste de sare si piper; - se toarna aceasta compozitie deasupra blatului de pesmet si se lasa peste noapte la racit; - se orneaza potrivit cu gusturile gazdei. Pofta buna!