Cui ii plac covrigii aceasta reteta este minunata, sunt niste chifle: wink: cu gust de covrigi. . Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde se adauga drojdia dizolvata in apa si zaharul, adaugam untul moale si framantam bine, se pune sarea si se framanta in continuare un aluat elastic care se lasa la crescut 30 -45 min sa isi dubleze volumul. Cand a crescut se fac bilute de 50 g si se pun pe hartie de copt sa mai creasca, cand au dublat volumul se pune apa la fiert cu sarea si bicarbonatul, cand da in fiert se pun chiflele cate 2 sa putem sa le scoatem repede se lasa in oala pt 30 sec. Dupa care se pun din nou pe hartia de copt (daca hartia nu e de calitate se unge un pic cu ulei) se cresteaza si se pune sare, susan, mac ce avem eu am avut numai sare: wink: Se dau la cuptor la 210 grade pt 20 min sau pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase si cu un gust minunat de covrigi: wink:. Se cresteaza cu o lama sau un cutit special pt paine eu le-am crestat cu o lama. Din aceasta cantitate ies 15 chifle.

Cui ii plac covrigii aceasta reteta este minunata, sunt niste chifle: wink: cu gust de covrigi. . Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde se adauga drojdia dizolvata in apa si zaharul, adaugam untul moale si framantam bine, se pune sarea si se framanta in continuare un aluat elastic care se lasa la crescut 30 -45 min sa isi dubleze volumul. Cand a crescut se fac bilute de 50 g si se pun pe hartie de copt sa mai creasca, cand au dublat volumul se pune apa la fiert cu sarea si bicarbonatul, cand da in fiert se pun chiflele cate 2 sa putem sa le scoatem repede se lasa in oala pt 30 sec. Dupa care se pun din nou pe hartia de copt (daca hartia nu e de calitate se unge un pic cu ulei) se cresteaza si se pune sare, susan, mac ce avem eu am avut numai sare: wink: Se dau la cuptor la 210 grade pt 20 min sau pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase si cu un gust minunat de covrigi: wink:. Se cresteaza cu o lama sau un cutit special pt paine eu le-am crestat cu o lama. Din aceasta cantitate ies 15 chifle.