O reteta gustoasa si foarte rapida. o servim la micul dejun sau la desert, oricind este o reteta delicioasa, din fructe proaspete pe care le alegem in functie de sezon si dupa preferinte. Spalam fructele, le decojim si le taiem bucatele. Nuca de cocos o spargem cu grija astfel incit sa nu ne curga laptele din ea, punem laptele intr-un recipient si radem miezul in alt recipient. Punem bucatile de fructe pe betisoarele de frigarui. Este foarte distractiv sa faceti aceasta operatiune impreuna cu copiii dar avand grija sa nu se intepe in betisoarele de frigarui. Eu am pregatit aceasta retete impreuna cu Alessia, nepoata mea pasionata de bucatarie! Pe un platou amestecam faina cu scortisoara, in alt recipient amestecam oul cu laptele de cocos (sau orice alt lapte, preferabil vegetal-cel de ovaz este delicios!). Trecem fiecare frigaruie prin amestecul de faina cu scortisoara. Apoi prin amestecul de ou cu lapte. Presaram nuca de cocos. Punem o lingura de unt in tigaie si dupa ce se topeste punem frigaruile in tigaie si le prajim cite 2-3 minute pe fiecare parte. Intr-o tigaie intra cam 4 frigarui in acelasi timp. Dupa ce prajim fiecare transa de frigarui mai adaugam cite 1 lingura de unt la topit. Dupa ce prajim toate frigaruile, punem mierea intr-o tigaie si o incalzim la temperatura mica (nu mai mult de 40 de grade), adaugam nuca /migdalele macinate si amestecam. Coacem pe aragaz pina cind amestecul devine fluid. Cu acest sos ornam frigaruile. Pofta Buna! Daca va ramin fructe si nu mai aveti chef de frigarui, le puteti folosi la o salata de fructe (asa cum am facut eu).

O reteta gustoasa si foarte rapida. o servim la micul dejun sau la desert, oricind este o reteta delicioasa, din fructe proaspete pe care le alegem in functie de sezon si dupa preferinte. Spalam fructele, le decojim si le taiem bucatele. Nuca de cocos o spargem cu grija astfel incit sa nu ne curga laptele din ea, punem laptele intr-un recipient si radem miezul in alt recipient. Punem bucatile de fructe pe betisoarele de frigarui. Este foarte distractiv sa faceti aceasta operatiune impreuna cu copiii dar avand grija sa nu se intepe in betisoarele de frigarui. Eu am pregatit aceasta retete impreuna cu Alessia, nepoata mea pasionata de bucatarie! Pe un platou amestecam faina cu scortisoara, in alt recipient amestecam oul cu laptele de cocos (sau orice alt lapte, preferabil vegetal-cel de ovaz este delicios!). Trecem fiecare frigaruie prin amestecul de faina cu scortisoara. Apoi prin amestecul de ou cu lapte. Presaram nuca de cocos. Punem o lingura de unt in tigaie si dupa ce se topeste punem frigaruile in tigaie si le prajim cite 2-3 minute pe fiecare parte. Intr-o tigaie intra cam 4 frigarui in acelasi timp. Dupa ce prajim fiecare transa de frigarui mai adaugam cite 1 lingura de unt la topit. Dupa ce prajim toate frigaruile, punem mierea intr-o tigaie si o incalzim la temperatura mica (nu mai mult de 40 de grade), adaugam nuca /migdalele macinate si amestecam. Coacem pe aragaz pina cind amestecul devine fluid. Cu acest sos ornam frigaruile. Pofta Buna! Daca va ramin fructe si nu mai aveti chef de frigarui, le puteti folosi la o salata de fructe (asa cum am facut eu).