Detalii Pui Tagine cu Paine Naan
Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Curatati si taiati legumele in cuburi sau bucati marisoare. Daca aveti pui intreg portionati dupa plac. Frecati bucatile de pui cu turmeric, ghimbir praf pe ambele parti apoi presarati sare, piper negru si putin sofran. Puneti in oala de lut 2 linguri de ulei de masline si asezati puiul fara sa suprapuneti bucatile. Tineti-le la cuptor fara capac 10 minute. Scoateti intr-o farfurie. Asezati legumele, cartofii apoi bucatile de pui. Imprastiati usturoiul si ghimbirul deasupra. Turnati supa de pui sau apa si cubul. Acoperiti si tineti la cuptor 30 de minute, luati capacul, puneti nautul deasupra si mai lasati inca 10-15 minute pana puiul prinde o culoare aurie. Pentru o crusta mai crocanta la sfarsit tineti sub grill pana cand este pe placul vostru. Garnisiti cu putin patrunjel. Inainte de a scoate daca serviti cu paine naan puneti acestea intr-o tava si incalziti-le. Mod de preparare a cuscusului: Maruntiti frunzele de patrunjel. Aduceti supa de pui sau apa si cubul la fierbere lenta, sa fie foarte fierbinte. Intr-un bol puneti cuscus, sare, piper, safron si uleiul de masline. Cu o furculita amestecati bine pana cand fiecare boaba de cuscus este acoperita cu ulei si acestea au o textura nisipului umed. Pregatiti o folie de aluminiu dupa forma bolului. Foarte important. Turnati supa de pui sau apa fara sa amestecati. Miscati doar putin bolul 2-3 secunde. Acoperiti repede cu folia sigiland marginile si lasati 5 minute. Tot cu o furculita separati boabele de cuscus apoi serviti imediat.
Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Curatati si taiati legumele in cuburi sau bucati marisoare. Daca aveti pui intreg portionati dupa plac. Frecati bucatile de pui cu turmeric, ghimbir praf pe ambele parti apoi presarati sare, piper negru si putin sofran. Puneti in oala de lut 2 linguri de ulei de masline si asezati puiul fara sa suprapuneti bucatile. Tineti-le la cuptor fara capac 10 minute. Scoateti intr-o farfurie. Asezati legumele, cartofii apoi bucatile de pui. Imprastiati usturoiul si ghimbirul deasupra. Turnati supa de pui sau apa si cubul. Acoperiti si tineti la cuptor 30 de minute, luati capacul, puneti nautul deasupra si mai lasati inca 10-15 minute pana puiul prinde o culoare aurie. Pentru o crusta mai crocanta la sfarsit tineti sub grill pana cand este pe placul vostru. Garnisiti cu putin patrunjel. Inainte de a scoate daca serviti cu paine naan puneti acestea intr-o tava si incalziti-le. Mod de preparare a cuscusului: Maruntiti frunzele de patrunjel. Aduceti supa de pui sau apa si cubul la fierbere lenta, sa fie foarte fierbinte. Intr-un bol puneti cuscus, sare, piper, safron si uleiul de masline. Cu o furculita amestecati bine pana cand fiecare boaba de cuscus este acoperita cu ulei si acestea au o textura nisipului umed. Pregatiti o folie de aluminiu dupa forma bolului. Foarte important. Turnati supa de pui sau apa fara sa amestecati. Miscati doar putin bolul 2-3 secunde. Acoperiti repede cu folia sigiland marginile si lasati 5 minute. Tot cu o furculita separati boabele de cuscus apoi serviti imediat. Serviti cu paine naan sau cuscus. *Puteti inlocui oala de lut cu un vas termorezistent cu capac. **Daca folositi oala de lut tineti aceasta scufundata in apa cel putin 2 ore inainte pentru rezultate mai bune si evitarea unor fisurari in contact cu temperaturi inalte. ***Eu la momentul respectiv nu am mai avut naut.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
morcovi,
rosii,
cartofi,
ulei,
dovlecei,
masline,
paine