Dezosam pulpele de curcan. Taiam ceapa si usturoiul fin, morcovii si castanele in brunoise. Inmuiem painea in apa calduta sau in supa de legume, pui dupa plac. Intr-o tigaie tragem in ulei ceapa cu usturoiul si morcovii pana se patrund. Amestecam intr-un vas carnea cu amestecul ceapa, usturoi si morcov, painea inmuiata si castanele. Asezonam dupa gust si condimentam. Intindem pe un film alimentar o pulpa de curcan, asezam compozitia de mai sus uniform. Acoperim cu a doua pulpa cu grija si rulam in asa fel incat capetele laterale de la prima pulpa se vor regasi sub capetele celei de-a doua. Legam cu ata de bucatarie rulada formata incepand cu lungimea si apoi din loc in loc la distante egale pe latime. Acum exista doua posibilitati daca aveti o punga de copt puteti pune rulada in interior si va conformati regulilor date la folosirea pungii, daca nu aveti asezati rulada intr-un vas termorezistent cu capac. Condimetati rulada pe dinafara cu un amestec de paprica, usturoi, sare, piper si cimbru. Daca ati folosit vasul adaugati cam 300ml de apa. Asezati capacul si introduceti la cuptor cam 1ora si jumatate la 200 c la aer pulsat. Din cand in cand verificati, umeziti bine rulada, la jumatatea timpului, umeziti un prosop curat de bucatarie din bumbac si il asezati pe rulada. La finalul timpului retrageti vasul din cuptor, ridicati capacul, lasati putin rulada sa se rumeneasca si cum ati observat ca e frumos rumenita umeziti din nou prosopul si il asezati peste rulada. Carnea nu trebuie sa ramana dezvelita caci astfel se va usca. La fiecare reincalzire trebuie ca prosopul sa fie umed cand il asezati peste curcan atunci cand il dati la cuptor. Pofta buna!Dezosam pulpele de curcan. Taiam ceapa si usturoiul fin, morcovii si castanele in brunoise. Inmuiem painea in apa calduta sau in supa de legume, pui dupa plac. Intr-o tigaie tragem in ulei ceapa cu usturoiul si morcovii pana se patrund. Amestecam intr-un vas carnea cu amestecul ceapa, usturoi si morcov, painea inmuiata si castanele. Asezonam dupa gust si condimentam. Intindem pe un film alimentar o pulpa de curcan, asezam compozitia de mai sus uniform. Acoperim cu a doua pulpa cu grija si rulam in asa fel incat capetele laterale de la prima pulpa se vor regasi sub capetele celei de-a doua. Legam cu ata de bucatarie rulada formata incepand cu lungimea si apoi din loc in loc la distante egale pe latime. Acum exista doua posibilitati daca aveti o punga de copt puteti pune rulada in interior si va conformati regulilor date la folosirea pungii, daca nu aveti asezati rulada intr-un vas termorezistent cu capac. Condimetati rulada pe dinafara cu un amestec de paprica, usturoi, sare, piper si cimbru. Daca ati folosit vasul adaugati cam 300ml de apa. Asezati capacul si introduceti la cuptor cam 1ora si jumatate la 200 c la aer pulsat. Din cand in cand verificati, umeziti bine rulada, la jumatatea timpului, umeziti un prosop curat de bucatarie din bumbac si il asezati pe rulada. La finalul timpului retrageti vasul din cuptor, ridicati capacul, lasati putin rulada sa se rumeneasca si cum ati observat ca e frumos rumenita umeziti din nou prosopul si il asezati peste rulada. Carnea nu trebuie sa ramana dezvelita caci astfel se va usca. La fiecare reincalzire trebuie ca prosopul sa fie umed cand il asezati peste curcan atunci cand il dati la cuptor. Pofta buna! Eu servesc curcanul astfel preparat a doua zi de la preparare. Garniturile pot varia, anul acesta am avut alaturi paste cu sos vanatoresc cu trufe si legume variate la alegere. Vinul care cred ca se acorda cel mai bine este de preferinta alb, demi sec cu o nota florala.