- se freaca untul spuma dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, amestecand bine pana ce fiecare se incorporeaza, inainte de a-l adauga pe urmatorul; - separat se pune intr-un vas gros zaharul, un pic de sare si cacaoa si se pune pe foc mic amestecand pana ce zaharul se topeste si prinde mirosul de zahar caramelizat. Se stinge cu apa turnata usurel si se mai lasa pe foc, amestecand pana cand se obtine o crema fluida, de consistenta unei mieri groase; - cand siropul s-a racit se adauga peste crema de unt frecat cu galbenusuri si se amesteca bine pana cand se obtine o crema omogena; - compozitia obtinuta se imparte in doua. In prima punem faina si albusurile batute spuma, in a doua nucile maruntite din cutit. - Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna in ea prima compozitie si se tine la cuptor o jumatate de ora - proba cu scobitoarea esta necesara fiindca aluatul este deosebit de greu si mocirlos; - se scoate si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se umple in felul urmator: punem intai crema cu nuci maruntite, un strat de frisca in care presaram visinele din dulceata si inca un strat de frisca. Se pune capac a doua felie de blat si se incepe ornarea; - se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu visine, nuca ori scalii de ciocolata. - insiroparea nu este necesara la acest fel de blat deoarece este umed in interior. Pofta buna!- se freaca untul spuma dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, amestecand bine pana ce fiecare se incorporeaza, inainte de a-l adauga pe urmatorul; - separat se pune intr-un vas gros zaharul, un pic de sare si cacaoa si se pune pe foc mic amestecand pana ce zaharul se topeste si prinde mirosul de zahar caramelizat. Se stinge cu apa turnata usurel si se mai lasa pe foc, amestecand pana cand se obtine o crema fluida, de consistenta unei mieri groase; - cand siropul s-a racit se adauga peste crema de unt frecat cu galbenusuri si se amesteca bine pana cand se obtine o crema omogena; - compozitia obtinuta se imparte in doua. In prima punem faina si albusurile batute spuma, in a doua nucile maruntite din cutit. - Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna in ea prima compozitie si se tine la cuptor o jumatate de ora - proba cu scobitoarea esta necesara fiindca aluatul este deosebit de greu si mocirlos; - se scoate si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se umple in felul urmator: punem intai crema cu nuci maruntite, un strat de frisca in care presaram visinele din dulceata si inca un strat de frisca. Se pune capac a doua felie de blat si se incepe ornarea; - se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu visine, nuca ori scalii de ciocolata. - insiroparea nu este necesara la acest fel de blat deoarece este umed in interior. Pofta buna!