- Faina, sarea, untul si drojdia se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). - Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile, timp de aproximativ 4 minute, pana cand intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata in aluat. - Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute. - Aluatul framantat se pune din nou in bol si se lasa sa dospeasca acoperit, intr-o incapere calduta, ferit de curent timp de 1 ora (eu obisnuiesc sa las aluatul pe suprafata de lucru, sa il acopar cu bolul si sa il las astfel sa dospeasca timp de 1 ora). - Se pune aluatul pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt. - Se pune aluatul in tava pregatita, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas (eu il acopar cu acelasi bol) si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora. - Se incalzeste cuptorul la 220 grade c. - Se presara putina faina pe suprafata aluatului. - Se taie suprafata aluatului realizand 9 linii divergente. - Se coace aluatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. - Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.- Faina, sarea, untul si drojdia se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). - Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile, timp de aproximativ 4 minute, pana cand intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata in aluat. - Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute. - Aluatul framantat se pune din nou in bol si se lasa sa dospeasca acoperit, intr-o incapere calduta, ferit de curent timp de 1 ora (eu obisnuiesc sa las aluatul pe suprafata de lucru, sa il acopar cu bolul si sa il las astfel sa dospeasca timp de 1 ora). - Se pune aluatul pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt. - Se pune aluatul in tava pregatita, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas (eu il acopar cu acelasi bol) si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora. - Se incalzeste cuptorul la 220 grade c. - Se presara putina faina pe suprafata aluatului. - Se taie suprafata aluatului realizand 9 linii divergente. - Se coace aluatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. - Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar. Sursa reteta: Paul Hollywood - 100 Great Breads .