Detalii Prajitura cu nuca de cocos (II)
Compozitia pt. foi: 300 gr faina se freaca cu 150 gr. untura, se adauga 2 galbenusuri de ou, 100 gr zahar, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, 1 praf de sare si smantana cat ia aluatul. Se fac 2 foi. Se intinde o foaie in tava si peste ea se pune urmatoarea Umplutura : 6 albusuri se bat spuma tare cu 200 gr. zahar si se adauga 200 gr. nuca cocos . Se pune deasupra a doua foaie si se pune la cuptor . Dupa ce a copt, scoatem prajitura si o lasam sa raceasca bine. Intre timp pregatim creme ce vine deasupra in felul urmator: Crema: 6 galbenusuri le frecam cu 5 linguri de faina,1 lingura zahar,3 plic zahar vanilat si adaugam treptat 500 ml lapte. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam sa raceasca si aceasta compozitie si intre timp se freaca 250 gr unt (Rama cubulet) cu 200 gr. zahar. Cand compozitia cu galbenusuri a racit adaugam la el untul frecat si amestecam bine pane se omogenizeaza totul. Crema se pune deasupra prajiturii racite si se orneaza cu cacao,sau ciocolata razuita. Se lasa la rece aproximativ jumate ora dupa care se poate servi.
Compozitia pt. foi: 300 gr faina se freaca cu 150 gr. untura, se adauga 2 galbenusuri de ou, 100 gr zahar, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, 1 praf de sare si smantana cat ia aluatul. Se fac 2 foi. Se intinde o foaie in tava si peste ea se pune urmatoarea Umplutura : 6 albusuri se bat spuma tare cu 200 gr. zahar si se adauga 200 gr. nuca cocos . Se pune deasupra a doua foaie si se pune la cuptor . Dupa ce a copt, scoatem prajitura si o lasam sa raceasca bine. Intre timp pregatim creme ce vine deasupra in felul urmator: Crema: 6 galbenusuri le frecam cu 5 linguri de faina,1 lingura zahar,3 plic zahar vanilat si adaugam treptat 500 ml lapte. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam sa raceasca si aceasta compozitie si intre timp se freaca 250 gr unt (Rama cubulet) cu 200 gr. zahar. Cand compozitia cu galbenusuri a racit adaugam la el untul frecat si amestecam bine pane se omogenizeaza totul. Crema se pune deasupra prajiturii racite si se orneaza cu cacao,sau ciocolata razuita. Se lasa la rece aproximativ jumate ora dupa care se poate servi.