Detalii Ardei Umpluti III
Taiati varza curatata in sferturi si indepartati cotorul. Treceti rosiile prin masina de separat seminte si pielite pentru a obtine suc de rosii. Curatati ardeii spalati si stersi de seminte, nervuri, pastrand capacul cu codita. Caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie. Lasati la racit. Treceti carnea prin masina de tocat de doua ori; a doua oara adaugati si ceapa calita.. Adaugati orezul spalat si scurs, sare, piper (dupa gust), 1 lingurita marar verde si apa (dublul cantitatii de orez). Framantati bine. Umpleti ardeii cu amestecul de carne si acoperiti cu pulpa maruntita de la 2 rosii, curatate de pielita si seminte. Prajiti-i in putin ulei incins, de jur imprejur, doar cateva minute, cat sa-si dezvolte aromele. Puneti-i intr-un vas termorezistent in picioare, acoperiti ardeiul cu capacul lui si intercalati sferturile de varza. Amestecati sucul de rosii si atata apa incat lichidul din vas sa ajunga pana la 1/3 din inaltimea ardeilor, potriviti gustul de sare, piper, turnati peste ardei si varza si presarati cateva boabe de ienibahar. Dati la cuptorul incins si fierbeti pentru 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce umplutura este facuta si lichidul scazut. Transferati cu atentie ardeii si varza intr-un alt vas termorezistent, iar zeama ramasa intr-o cratita. Puneti zeama ramasa pe foc, sa clocoteasca. Adaugati in fir subtire, faina dizolvata in smantana si putina apa rece si fierbeti cateva minute, la foc mic, fara sa clocoteasca, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Turnati sosul strecurat peste ardei, presarati cateva frunze de telina si dati din nou la cuptorul incins, pentru aproximativ 20 min, la foc potrivit, sa se gratineze. Serviti cat este cald, portionand in farfurie ardei umpluti, varza si sos. Cine doreste poate adauga la servire cate 1 lingura de smantana rece.
Taiati varza curatata in sferturi si indepartati cotorul. Treceti rosiile prin masina de separat seminte si pielite pentru a obtine suc de rosii. Curatati ardeii spalati si stersi de seminte, nervuri, pastrand capacul cu codita. Caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie. Lasati la racit. Treceti carnea prin masina de tocat de doua ori; a doua oara adaugati si ceapa calita.. Adaugati orezul spalat si scurs, sare, piper (dupa gust), 1 lingurita marar verde si apa (dublul cantitatii de orez). Framantati bine. Umpleti ardeii cu amestecul de carne si acoperiti cu pulpa maruntita de la 2 rosii, curatate de pielita si seminte. Prajiti-i in putin ulei incins, de jur imprejur, doar cateva minute, cat sa-si dezvolte aromele. Puneti-i intr-un vas termorezistent in picioare, acoperiti ardeiul cu capacul lui si intercalati sferturile de varza. Amestecati sucul de rosii si atata apa incat lichidul din vas sa ajunga pana la 1/3 din inaltimea ardeilor, potriviti gustul de sare, piper, turnati peste ardei si varza si presarati cateva boabe de ienibahar. Dati la cuptorul incins si fierbeti pentru 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce umplutura este facuta si lichidul scazut. Transferati cu atentie ardeii si varza intr-un alt vas termorezistent, iar zeama ramasa intr-o cratita. Puneti zeama ramasa pe foc, sa clocoteasca. Adaugati in fir subtire, faina dizolvata in smantana si putina apa rece si fierbeti cateva minute, la foc mic, fara sa clocoteasca, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Turnati sosul strecurat peste ardei, presarati cateva frunze de telina si dati din nou la cuptorul incins, pentru aproximativ 20 min, la foc potrivit, sa se gratineze. Serviti cat este cald, portionand in farfurie ardei umpluti, varza si sos. Cine doreste poate adauga la servire cate 1 lingura de smantana rece.
Etichete:
ceapa,
carne,
varza,
orez,
rosii,
ardei,
faina,
ulei,
smantana,
vita,
porc