Se pun in robot hribii uscati, ceapa taiata sferturi, acele de rozmarin si tijele de telina. Se lucreaza pana se obtine un nisip bine mirositor, nici pasta dar nici pietricele. Se pune la fiert o supa de legume (morcovi, telina radacina, patrunjel, ceapa si usturoi, sare, piper). Se pune un vas gros de tot, inalt (pentru a nu se evapora prea repede continutul in timpul fierberii) si cand se infierbanta se adauga ulei si compozitia rezultata din robotul de bucatarie. Se prajeste la foc iute pana devine aurie si se adauga orezul. Se amesteca totul impreuna si se stinge cu un pahar de vin alb de buna calitate. Cand orezul a supt vinul se vine cu supa de legume fierbinte si se adauga pe masura ce bobul de orez absoarbe cantitatea de lichid, amestecand din cand in cand. Pana aici, toate bune si frumoase, stim cu totii cum se face risotto-ul, dar aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De aceea mi-am luat inima in dinti sa ma pun cu el! Nu am reusit la timp (in timp ce el termina si desertul eu eram inca la salata ...). Este o aroma pe care eu nu am mai simtit-o la tot felul de orezuri pregatite si cred ca este vorba despre aceea pre-prajire a ingredientelor initiale - ciuperci uscate prajite? ....). Se pregateste o tava in care se pun ciupercile proaspete, rozmarinul, usturoiul si bucatele de unt. Se dau la cuptor cu o lingurita de ulei de masline, sare si piper. In acest timp se mai amesteca la risotto, se mai adauga supa si, alaturi, prajim cateva seminte de pin pentru salata. Se rupe salata, se taie rosiile si se adauga o vinegreta simpla din o parte zeama de lamaie si trei parti ulei de masline. Cand orezul este fiert al dente, se adauga o bucata serioasa de unt si alta si mai serioasa de parmesan razuit proaspat. Am depasit cu mult cele 30 de minute alocate acestui fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu mi-a parut rau ca m-am luat la intrecere cu el! Intr-o farfurie preincalzita, adanca si cuprinzatoare, se pune la mijloc risotto-ul, deasupra ciupercile gratinate, alaturea salata si se presara mugurii de pin fierbinti. Macar ca nu m-am incadrat in cele 30 de minute, de iesit mi-a iesit exact ca al lui si gustul este desavarsit!Se pun in robot hribii uscati, ceapa taiata sferturi, acele de rozmarin si tijele de telina. Se lucreaza pana se obtine un nisip bine mirositor, nici pasta dar nici pietricele. Se pune la fiert o supa de legume (morcovi, telina radacina, patrunjel, ceapa si usturoi, sare, piper). Se pune un vas gros de tot, inalt (pentru a nu se evapora prea repede continutul in timpul fierberii) si cand se infierbanta se adauga ulei si compozitia rezultata din robotul de bucatarie. Se prajeste la foc iute pana devine aurie si se adauga orezul. Se amesteca totul impreuna si se stinge cu un pahar de vin alb de buna calitate. Cand orezul a supt vinul se vine cu supa de legume fierbinte si se adauga pe masura ce bobul de orez absoarbe cantitatea de lichid, amestecand din cand in cand. Pana aici, toate bune si frumoase, stim cu totii cum se face risotto-ul, dar aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De aceea mi-am luat inima in dinti sa ma pun cu el! Nu am reusit la timp (in timp ce el termina si desertul eu eram inca la salata ...). Este o aroma pe care eu nu am mai simtit-o la tot felul de orezuri pregatite si cred ca este vorba despre aceea pre-prajire a ingredientelor initiale - ciuperci uscate prajite? ....). Se pregateste o tava in care se pun ciupercile proaspete, rozmarinul, usturoiul si bucatele de unt. Se dau la cuptor cu o lingurita de ulei de masline, sare si piper. In acest timp se mai amesteca la risotto, se mai adauga supa si, alaturi, prajim cateva seminte de pin pentru salata. Se rupe salata, se taie rosiile si se adauga o vinegreta simpla din o parte zeama de lamaie si trei parti ulei de masline. Cand orezul este fiert al dente, se adauga o bucata serioasa de unt si alta si mai serioasa de parmesan razuit proaspat. Am depasit cu mult cele 30 de minute alocate acestui fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu mi-a parut rau ca m-am luat la intrecere cu el! Intr-o farfurie preincalzita, adanca si cuprinzatoare, se pune la mijloc risotto-ul, deasupra ciupercile gratinate, alaturea salata si se presara mugurii de pin fierbinti. Macar ca nu m-am incadrat in cele 30 de minute, de iesit mi-a iesit exact ca al lui si gustul este desavarsit!