Detalii Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza
Ingrediente:
-500 g carne de porc (vitel sau amestec) -2 oua -50 g orez sau 1 felie de paine,
dupa preferinta -2 cepe,
tocate marunt -2 legaturi patrunjel verde,
tocat marunt -1 lingura faina,
pentru perisoare,
optional -1 morcov -1 radacina patrunjel -1 telina mica,
radacina -1 gulie,
optional -1,
5 l zeama de oase sau apa -1 l zeama de varza acra -1 legatura leustean,
tocat marunt -2-3 fire ceapa verde,
taiata rondele fine -faina -ulei -sare -piper Pentru servit: -smantana si / sau ardei iute sau ardei iute murat,
dupa preferinta,
optional
Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti. Treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine cu orezul, faina (optional), 1 legatura de patrunjel verde, ouale, 1 ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele si ceapa ramasa, pana incep sa se inmoaie. Adaugati supa de oase (apa) si lasati sa fiarba, la foc mic, pana ce zarzavatul este pe jumatate facut. Adaugati zeama de varza calda (clocotita separat, apoi strecurata) si fierbeti in continuare. Adaugati perisoarele in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (cand sunt fierte ele urca la suprafata). La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper. Stingeti focul si presarati imediat amestecul format din ceapa verde, leustea, restul de frunze de patrunjel si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele. Aduceti ciorba cu perisoare la masa in bol, supiera sau cana. Serviti fierbinte, simpla sau cu smantana si / sau alaturi de ardei iute / ardei iute murat, dupa preferinta.
Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti. Treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine cu orezul, faina (optional), 1 legatura de patrunjel verde, ouale, 1 ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele si ceapa ramasa, pana incep sa se inmoaie. Adaugati supa de oase (apa) si lasati sa fiarba, la foc mic, pana ce zarzavatul este pe jumatate facut. Adaugati zeama de varza calda (clocotita separat, apoi strecurata) si fierbeti in continuare. Adaugati perisoarele in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (cand sunt fierte ele urca la suprafata). La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper. Stingeti focul si presarati imediat amestecul format din ceapa verde, leustea, restul de frunze de patrunjel si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele. Aduceti ciorba cu perisoare la masa in bol, supiera sau cana. Serviti fierbinte, simpla sau cu smantana si / sau alaturi de ardei iute / ardei iute murat, dupa preferinta.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
carne,
morcovi,
varza,
orez,
ciorbe,
ardei,
faina,
ulei,
smantana,
vita,
porc