Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat. Pentru week-end m-am gandit sa pregatesc aceasta prajitura dar intr-un format mai mare ... ca se anunta si ceva musafiri. In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand bine. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare. In tava pregatita (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime) pana se termina. Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. Il putem servi simplu sau pudrat, dar intotdeuna racorit.

Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat. Pentru week-end m-am gandit sa pregatesc aceasta prajitura dar intr-un format mai mare ... ca se anunta si ceva musafiri. In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand bine. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare. In tava pregatita (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime) pana se termina. Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. Il putem servi simplu sau pudrat, dar intotdeuna racorit. Din aceste cantitati va ies 2 checuri mari, eu am folosit o tava de 20 cm pe 30 cm. Praful de roscove este indicat pentru copii deoarece nu are cofeina, dar poate fi inlocuit cu cacao.