Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o forma de tort detasabila cu diametrul de 28 de cm. Merele se curata de coaja si se taie bucatele potrivite si neuniforme. Bucatelele de mar trebuie sa fie subtiri, pentru a se coace repede. Merele se aseaza in tava, iar peste ele se presara usor faina. Albusurile impreuna cu sarea se bat cu mixerul bine, pana ce se intaresc, dupa care se adauga treptat zaharul. Cand s-a intarit bine, se opreste mixerul si se adauga fulgii de ovaz. Acum se amesteca cu grija de sus in jos. Se adauga si praful de copt, dupa care se amesteca bine compozitia pana ce se omogenizeaza. Albusurile se adauga peste mere si se pune forma cu prajitura la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor pe deasupra si a trecut testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o forma de tort detasabila cu diametrul de 28 de cm. Merele se curata de coaja si se taie bucatele potrivite si neuniforme. Bucatelele de mar trebuie sa fie subtiri, pentru a se coace repede. Merele se aseaza in tava, iar peste ele se presara usor faina. Albusurile impreuna cu sarea se bat cu mixerul bine, pana ce se intaresc, dupa care se adauga treptat zaharul. Cand s-a intarit bine, se opreste mixerul si se adauga fulgii de ovaz. Acum se amesteca cu grija de sus in jos. Se adauga si praful de copt, dupa care se amesteca bine compozitia pana ce se omogenizeaza. Albusurile se adauga peste mere si se pune forma cu prajitura la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor pe deasupra si a trecut testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se scoate din tava si obtional se poate presara cu ciocolata amara rasa pe deasupra. Pofta buna!!!