Preincalziti cuptorul la 150 c (gaz 2); daca aveti un cuptor cu ventilator puneti la 130 c. Puneti ciocolata intr-un bol termorezistent si peste o cratita cu apa lasati aceasta sa se topeasca la baia de aburi. Intr-o alta cratita puneti untul si zaharul si lasati sa foc mic sa se topeasca. Luati bolul cu ciocolata topita si turnati peste untul si zaharul. Adaugati mierea, extractul de vanilie, amestecati dupa care puneti si fulgii de ovaz. Incorporati foarte bine ingredientele. Ungeti un vas termorezistent (de aproximativ 18 cm x 28 cm) cu putin ulei apoi asezati o foaie de copt. Turnati amestecul si cu o spatula nivelati. Puneti inncuptor pentru 35-40 de minute. Aceasta v-a fi inca moale dar lasati sa se raceasca complet dupa care portionati.

Preincalziti cuptorul la 150 c (gaz 2); daca aveti un cuptor cu ventilator puneti la 130 c. Puneti ciocolata intr-un bol termorezistent si peste o cratita cu apa lasati aceasta sa se topeasca la baia de aburi. Intr-o alta cratita puneti untul si zaharul si lasati sa foc mic sa se topeasca. Luati bolul cu ciocolata topita si turnati peste untul si zaharul. Adaugati mierea, extractul de vanilie, amestecati dupa care puneti si fulgii de ovaz. Incorporati foarte bine ingredientele. Ungeti un vas termorezistent (de aproximativ 18 cm x 28 cm) cu putin ulei apoi asezati o foaie de copt. Turnati amestecul si cu o spatula nivelati. Puneti inncuptor pentru 35-40 de minute. Aceasta v-a fi inca moale dar lasati sa se raceasca complet dupa care portionati. Acest desert a devenit unul dintre preferatele mele deoarece este delicios, usor si relativ repede de facut. Reteta a fost publicata pe Chocablog si din moment ce am vazut-o mi-a starnit curiozitatea la fel de mult cat si bucuria de face acest dulce. Pentru cei care cunosc acest produs din comert trebuie sa stie ca aveti probabil 1% sanse sa gasiti ceva care sa nu contine aditivi. Puteti folosi si ciocolata cu lapte sau ciocolata alba doar sa ajustati cantitatea de zahar.