Spalati dovleceii. Taiati ambele capete, apoi curatati de coaja cu un cutit de curatat legume. Taiati dovlecelul in jumatati, pe lungime si cu o lingura sau un cutit de pepene, scoateti semintele si indepartati capetele curbate. Taiati jumatatile de dovlecel, tot pe lungime, intai in felii, apoi in fasii de marime egala, cat vreti sa fie cubuletele. Aliniati fasiile si taiati-le transversal, la intervale regulate pentru a crea cubulete. Puneti-le la fiert in apa clocotita cu vegeta de casa pentru circa 15 min sau pana ce sunt moi si dovlecelul fiert, scurgeti, lasati la racit si pasati. Adaugati usturoiul frecat cu sare, piperul, maioneza si omogenizati bine. Dati la frigider pentru 2- 3 ore. Serviti simplu sau pe felii de paine prajita, dar merge foarte bine langa chiftele reci si rosii.

Spalati dovleceii. Taiati ambele capete, apoi curatati de coaja cu un cutit de curatat legume. Taiati dovlecelul in jumatati, pe lungime si cu o lingura sau un cutit de pepene, scoateti semintele si indepartati capetele curbate. Taiati jumatatile de dovlecel, tot pe lungime, intai in felii, apoi in fasii de marime egala, cat vreti sa fie cubuletele. Aliniati fasiile si taiati-le transversal, la intervale regulate pentru a crea cubulete. Puneti-le la fiert in apa clocotita cu vegeta de casa pentru circa 15 min sau pana ce sunt moi si dovlecelul fiert, scurgeti, lasati la racit si pasati. Adaugati usturoiul frecat cu sare, piperul, maioneza si omogenizati bine. Dati la frigider pentru 2- 3 ore. Serviti simplu sau pe felii de paine prajita, dar merge foarte bine langa chiftele reci si rosii.