Detalii Varza a la Cluj (II)
Orezul curatat si spalat il fierbem in praelabil in apa cu sare sau delikat. Ceapa taiata o calim pe 50 ml ulei si adaugam la el si carnea si o codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert pana ajunge inapoi la grasime. Varza marunta o calim si pe ea pe restul de 50 ml ulei, si o codimentam si pe ea cu sare si piper. Intr-o cratita unsa cu rama incepem sa asezam straturi in urmatorul fel: Primul rand va fi unul de varza,peste punem un rand de carne, apoi un rand de orez fiert, in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza, carne, orez, smantana,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele, dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas. Totul se da la cuptorul preincalzit ptr. cca 20- 30 minute. Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana.
Orezul curatat si spalat il fierbem in praelabil in apa cu sare sau delikat. Ceapa taiata o calim pe 50 ml ulei si adaugam la el si carnea si o codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert pana ajunge inapoi la grasime. Varza marunta o calim si pe ea pe restul de 50 ml ulei, si o codimentam si pe ea cu sare si piper. Intr-o cratita unsa cu rama incepem sa asezam straturi in urmatorul fel: Primul rand va fi unul de varza,peste punem un rand de carne, apoi un rand de orez fiert, in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza, carne, orez, smantana,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele, dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas. Totul se da la cuptorul preincalzit ptr. cca 20- 30 minute. Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana.