Detalii Placinta Bogatului
Faina, fulgii de cartofi, rozmarinul, sarea si rama se pun intr-un vas. In 200 ml lapte caldut dizolvam drojdia si o adaugam la cele de mai sus . Se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput apoi se amesteca la viteza mare pana obtinem un aluat elastic si uniform. Punem o folie de aluminiu intr-o forma rotunda si o ungem cu un pic de rama. Aluatul il intindem in asa fel incat dupa ce il punem in forma sa depaseasca marginile formei . Putem lua din aluat ptr o parte pentru ornat. La umplutura procedam in felul urmator: Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim punem la ei 50 gr rama, 2 oua intregi piper macinat si eventual un pic de sare daca mai necesita . Lasam deoparte. Varza murata o calim pe 50 ml de ulei . Kaizerul il taiem cubulete sau fasii mai lungi, iar carnatii ii feliem . Aluatul il asezam in forma unsa si punem peste un rand de pireu de cartofi. Peste randul de cartofi, punem varza calita apoi, carnatii si kaizerul. Iar punem un rand de cartofi,varza,etc,...., si ultimul rand va fi de kaizer. Se trage pana spre mijlocul formei aluatul,in asa fel incat sa ramana in mijloc o deschizatura . Se da forma cu placinta astfel pregatita la cuptorul pe care l-am incalzit inainte ptr cca. 30 minute si apoi se scoate si in deschizatura lasata turnam smantana. Se da inapoi la cuptor ptr. inca 15 minute la foc mic si se scutura tava de cateva ori sa intre smanatana bine in deschizatura. Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana cine doreste.
Faina, fulgii de cartofi, rozmarinul, sarea si rama se pun intr-un vas. In 200 ml lapte caldut dizolvam drojdia si o adaugam la cele de mai sus . Se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput apoi se amesteca la viteza mare pana obtinem un aluat elastic si uniform. Punem o folie de aluminiu intr-o forma rotunda si o ungem cu un pic de rama. Aluatul il intindem in asa fel incat dupa ce il punem in forma sa depaseasca marginile formei . Putem lua din aluat ptr o parte pentru ornat. La umplutura procedam in felul urmator: Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim punem la ei 50 gr rama, 2 oua intregi piper macinat si eventual un pic de sare daca mai necesita . Lasam deoparte. Varza murata o calim pe 50 ml de ulei . Kaizerul il taiem cubulete sau fasii mai lungi, iar carnatii ii feliem . Aluatul il asezam in forma unsa si punem peste un rand de pireu de cartofi. Peste randul de cartofi, punem varza calita apoi, carnatii si kaizerul. Iar punem un rand de cartofi,varza,etc,...., si ultimul rand va fi de kaizer. Se trage pana spre mijlocul formei aluatul,in asa fel incat sa ramana in mijloc o deschizatura . Se da forma cu placinta astfel pregatita la cuptorul pe care l-am incalzit inainte ptr cca. 30 minute si apoi se scoate si in deschizatura lasata turnam smantana. Se da inapoi la cuptor ptr. inca 15 minute la foc mic si se scutura tava de cateva ori sa intre smanatana bine in deschizatura. Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana cine doreste.