Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se cerne faina, praful de copt, vanilia si sarea se adauga macul se amesteca si se da deoparte. Intr-un castron se pune untul moale si se freaca pana devine cremos dupa care se adauga zaharul se amesteca energic si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza complet si la urma coaja de lamaie si esenta. Se adauga compozitia uscata alternand cu latticello peste cea de unt, se incepe cu cea uscata si se termina cu cea uscata. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade pt 25 min dupa care se mai lasa 10 min la 160 grade sau pana este copt se face testul cu scobitoarea. Intre timp se pregateste siropul se pune intr-o craticioara sucul de lamaie si zaharul la foc mic pana da intr-un clocot, se ia deoparte si se lasa la racorit. Cind e gata dulcele se inteapa cu scobitoarea si se insiropeaza bine apoi se mai lasa 10 min in tava dupa care se scoate pe un gratar si se peneleaza cu sirop pe toate partile. Se lasa la racit 12 ore inainte sa se taie. E delicios. Latticello se pregateste punand in lapte o lingurita de suc de lamaie amestecand bine si lasat o jumatate de ora la temperatura camerei sau se poate inlocui cu jum cantitate lapte si jum cantitate iaurt.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se cerne faina, praful de copt, vanilia si sarea se adauga macul se amesteca si se da deoparte. Intr-un castron se pune untul moale si se freaca pana devine cremos dupa care se adauga zaharul se amesteca energic si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza complet si la urma coaja de lamaie si esenta. Se adauga compozitia uscata alternand cu latticello peste cea de unt, se incepe cu cea uscata si se termina cu cea uscata. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade pt 25 min dupa care se mai lasa 10 min la 160 grade sau pana este copt se face testul cu scobitoarea. Intre timp se pregateste siropul se pune intr-o craticioara sucul de lamaie si zaharul la foc mic pana da intr-un clocot, se ia deoparte si se lasa la racorit. Cind e gata dulcele se inteapa cu scobitoarea si se insiropeaza bine apoi se mai lasa 10 min in tava dupa care se scoate pe un gratar si se peneleaza cu sirop pe toate partile. Se lasa la racit 12 ore inainte sa se taie. E delicios. Latticello se pregateste punand in lapte o lingurita de suc de lamaie amestecand bine si lasat o jumatate de ora la temperatura camerei sau se poate inlocui cu jum cantitate lapte si jum cantitate iaurt. In Canada pe 11 noiembrie se sarbatoreste remembrance day, zi in care se comemoreaza soldatii canadieni si e cunoscuta cu numele de Poppy Day. In esenta sunt semintele de mac emblema zilei. Aceste flori infloresc in campul flanders unde mii de soldati si-au pierdut viata in Primul Razboi Mondial. Foarte cunoscuta este o poezie scrisa de John McCrae care se intituleaza, in flanders field. De aceea se onoreaza aceasta zi cu un dulce cu mac. Am ales acest dulce pentru concurs sper sa va placa e delicios.