Ungeti cu unt, in strat subtire, inclusiv peretii laterali, o tava rotunda cu diametru de circa 23 cm si tapetati fundul tavii cu hartie de copt. Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati in cantitate din laptele caldut, prevazut la ingrediente apoi, inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat bine legat. La nevoie mai adaugati putina faina, astfel incat aluatul sa nu ramana lipicios. Transferati pe masa usor infainata si framantati in continuare inca 10 min, pana obtineti un aluat elastic. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in 13 bile. Aplatizati-le cu mana sau cu sucitorul intr-o forma ovala. Treceti fiecare bucata prin untul topit si racorit, astfel incat sa fie acoperite pe ambele parti si scurgeti-le pe marginea recipientului, pentru a elimina excesul de unt. Transferati feliile de aluat in tava pregatita, in asa fel, incat felia precedenta sa fie acoperita pe jumatate de urmatoarea. La final, ultimele 2 felii asazati-le dupa tiparul obisnuit, dar ridicati prima felie si asazati-o dedesubt pe ultima. Lasati acoperit pentru inca 30 min, la crescut. Ungeti cu galbenus / galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu susan sau mac ori seminte in. Dati la cuptorul preancalzit, la foc mare, in primele 25 min si la foc mediu, in urmatoarele 20 min. Daca vedeti ca partea de sus a painii s-a colorat prea intens, acoperiti-o cu hartie de copt pe restul perioadei de coacere. Scoateti din cuptor, asteptati 5 min apoi, scoateti din forma si lasati la racit, pe un gratar. Puteti sa o serviti, fie calduta (incercati tartinata cu unt, unt si miere, miere, diferite dulceturi, etc), fie rece (in loc de painea obisnuita).

Ungeti cu unt, in strat subtire, inclusiv peretii laterali, o tava rotunda cu diametru de circa 23 cm si tapetati fundul tavii cu hartie de copt. Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati in cantitate din laptele caldut, prevazut la ingrediente apoi, inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat bine legat. La nevoie mai adaugati putina faina, astfel incat aluatul sa nu ramana lipicios. Transferati pe masa usor infainata si framantati in continuare inca 10 min, pana obtineti un aluat elastic. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in 13 bile. Aplatizati-le cu mana sau cu sucitorul intr-o forma ovala. Treceti fiecare bucata prin untul topit si racorit, astfel incat sa fie acoperite pe ambele parti si scurgeti-le pe marginea recipientului, pentru a elimina excesul de unt. Transferati feliile de aluat in tava pregatita, in asa fel, incat felia precedenta sa fie acoperita pe jumatate de urmatoarea. La final, ultimele 2 felii asazati-le dupa tiparul obisnuit, dar ridicati prima felie si asazati-o dedesubt pe ultima. Lasati acoperit pentru inca 30 min, la crescut. Ungeti cu galbenus / galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu susan sau mac ori seminte in. Dati la cuptorul preancalzit, la foc mare, in primele 25 min si la foc mediu, in urmatoarele 20 min. Daca vedeti ca partea de sus a painii s-a colorat prea intens, acoperiti-o cu hartie de copt pe restul perioadei de coacere. Scoateti din cuptor, asteptati 5 min apoi, scoateti din forma si lasati la racit, pe un gratar. Puteti sa o serviti, fie calduta (incercati tartinata cu unt, unt si miere, miere, diferite dulceturi, etc), fie rece (in loc de painea obisnuita). In zona balcanica, produsele de brutarie sunt cunoscute sub denumirea de Pogace sau Po a a.