Detalii Tort cu Ciocolata
Ingrediente:
blat : 4 linguri cacao,
180 ml apa clocotita,
6 oua,
300 g zahar,
120 ml ulei,
280 g faina,
1 praf de copt,
crema : 500 ml frisca lichida,
500 g ciocolata,
5 g gelatina,
Separat ciocolata si se orneaza dupa preferinte
Blat: Apa clocotita se adauga peste cacao se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 15 g zahar dupa care se adauga uleiul cate putin mixand in continuare cand uleiul e incorporat complet se pune compozitie de cacao care intre timp sa racorit si la urma faina cu praful de copt, cand sunt amestecate bine se pune compozitia de albusuri mestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus. Se pune intr-o forma de 28 cm unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt 40 min sau se face testul cu scobitoarea. Cand sa copt se lasa la racit de seara pana dimineata. Crema Se incalzeste frisca lichida bine dupa care se da deoparte se adauga ciocolata bucati se mesteca sa se topeasca ciocolata se mai pune un pic pe foc dupa care se adauga gelatina inmuiata in un pic de apa, se amesteca bine si se lasa la racit. Cand e rece se pune o folie de plastic deasupra si se da la frigider pt o noapte. Cand trebuie sa umplem tortul se bate bine cu mixterul pana devine spumosa. Asamblare tort: Se taie blatul in 3 parti se umple cu crema peste care se adauga bucati de ciocolata se da la frigider pt o ora si se orneaza dupa preferinta. Eu dupa ce l-am umplut am facut o crema de unt din 250 g unt. 350 g zahar pudra si un pic de lapte cu care am nivelat bine tortul si am facut o baza pentru pasta de marsmallow, dupa care l-am lasat o noapte la frigider si a doua zi l-am imbracat si ornat cu caramele facute din pasta de zahar.
Blat: Apa clocotita se adauga peste cacao se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 15 g zahar dupa care se adauga uleiul cate putin mixand in continuare cand uleiul e incorporat complet se pune compozitie de cacao care intre timp sa racorit si la urma faina cu praful de copt, cand sunt amestecate bine se pune compozitia de albusuri mestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus. Se pune intr-o forma de 28 cm unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt 40 min sau se face testul cu scobitoarea. Cand sa copt se lasa la racit de seara pana dimineata. Crema Se incalzeste frisca lichida bine dupa care se da deoparte se adauga ciocolata bucati se mesteca sa se topeasca ciocolata se mai pune un pic pe foc dupa care se adauga gelatina inmuiata in un pic de apa, se amesteca bine si se lasa la racit. Cand e rece se pune o folie de plastic deasupra si se da la frigider pt o noapte. Cand trebuie sa umplem tortul se bate bine cu mixterul pana devine spumosa. Asamblare tort: Se taie blatul in 3 parti se umple cu crema peste care se adauga bucati de ciocolata se da la frigider pt o ora si se orneaza dupa preferinta. Eu dupa ce l-am umplut am facut o crema de unt din 250 g unt. 350 g zahar pudra si un pic de lapte cu care am nivelat bine tortul si am facut o baza pentru pasta de marsmallow, dupa care l-am lasat o noapte la frigider si a doua zi l-am imbracat si ornat cu caramele facute din pasta de zahar.