Detalii Paine Aromata
Deci am scos de cu seara de la frigider maiaua naturala si am amestecat cu coada unei linguri de lemn, dupa care am lasat pe masa din bucatarie, acoperit cu un prosop mai grosut sa stea la caldura. a doua zi am facut caldura in bucatarie si am masurat si cernut faina. Am pus in vas, am amestecat cu sare, am pus deoparte. Intr-un vas micut am pus drojdia uscata si zaharul brun, am adaugat circa 15 ml apa din cea prevazuta in reteta si am lasat sa dospeasca. Intre timp am scos maiaua din prosopul in care era si am adaugat peste faina, in mijlocul ei, intr-o adancitura micuta. Peste maia am adaugat drojdia deja dospita si am inceput sa amestec cu o lingura, incet si luand faina de pe margini si incorporand in maia. Cand nu s-a mai putut amesteca usor, am adaugat uleiul aromat cu rosmarin (aici se poate adauga busuioc tocat sau marar) si apa calduta si am amestecat pana am obtinut un aluat moale si lipicios. Am framantat 5-7 minute si aluatul nu s-a mai lipit de maini dar a ramas moale si matasos. l-am asezat inr-un vas (cel in care am framantat) si am acoperit cu folie si prosop si am asezat la caldura. Dupa o ora si-a dublat volmul, am scos din vas, am framantat 1 minut aluatul dupa care l-am modelat in forma de bila si l-am asezat intr-un vas uns in prealabil cu putin ulei. Am acoperit iarasi cu folie alimentara unsa cu ulei pentru a preveni lipirea aluatului de film si am pus la cald pentru a doua dospire. Cand si-a dublat volumul, am pus la copt in cuptorul preancalzit la foc mare (400 f/200 c) si am copt circa 25-30 de minute. Daca aromati painica cu busuioc, marar, cilantro, este foarte buna ca baza pentru o paine prajita cu branza mai aromata.
Deci am scos de cu seara de la frigider maiaua naturala si am amestecat cu coada unei linguri de lemn, dupa care am lasat pe masa din bucatarie, acoperit cu un prosop mai grosut sa stea la caldura. a doua zi am facut caldura in bucatarie si am masurat si cernut faina. Am pus in vas, am amestecat cu sare, am pus deoparte. Intr-un vas micut am pus drojdia uscata si zaharul brun, am adaugat circa 15 ml apa din cea prevazuta in reteta si am lasat sa dospeasca. Intre timp am scos maiaua din prosopul in care era si am adaugat peste faina, in mijlocul ei, intr-o adancitura micuta. Peste maia am adaugat drojdia deja dospita si am inceput sa amestec cu o lingura, incet si luand faina de pe margini si incorporand in maia. Cand nu s-a mai putut amesteca usor, am adaugat uleiul aromat cu rosmarin (aici se poate adauga busuioc tocat sau marar) si apa calduta si am amestecat pana am obtinut un aluat moale si lipicios. Am framantat 5-7 minute si aluatul nu s-a mai lipit de maini dar a ramas moale si matasos. l-am asezat inr-un vas (cel in care am framantat) si am acoperit cu folie si prosop si am asezat la caldura. Dupa o ora si-a dublat volmul, am scos din vas, am framantat 1 minut aluatul dupa care l-am modelat in forma de bila si l-am asezat intr-un vas uns in prealabil cu putin ulei. Am acoperit iarasi cu folie alimentara unsa cu ulei pentru a preveni lipirea aluatului de film si am pus la cald pentru a doua dospire. Cand si-a dublat volumul, am pus la copt in cuptorul preancalzit la foc mare (400 f/200 c) si am copt circa 25-30 de minute. Daca aromati painica cu busuioc, marar, cilantro, este foarte buna ca baza pentru o paine prajita cu branza mai aromata.