Se alege macrisul, se curata de codite si se spala bine de tot, verificand ambele fete ale frunzelor. Melcii fara cochilie iubesc macrisul si sant mari fani ai frunzelor din cauza asta trebuie asa de bine verificate. Patrunjelul se spala, se indeparteaza coditele, se curata usturoiul, se cantaresc mugurii de pin. Macrisul se rupe in bucatele mai micute dupa care se pun toate ingredientele in food processor si se macina pana obtinem o pasta. Daca in timpul macinarii trebuie sa indepartam de pe peretii aparatului pasta, inseamna ca este prea densa si trebuie sa adaugam apa. Atentie, se adauga doar tot cate o lingura si numai mult de doua. Se pastreaza in cutii la congelator, se utilizeaza la diferite mancaruri de paste, supe sau/si peste. In cazul in care nu avem food processor, se poate face cu blenderul dar in cazul asta procesul este indelungat din cauza ca trebuie facut in portii mici.

Se alege macrisul, se curata de codite si se spala bine de tot, verificand ambele fete ale frunzelor. Melcii fara cochilie iubesc macrisul si sant mari fani ai frunzelor din cauza asta trebuie asa de bine verificate. Patrunjelul se spala, se indeparteaza coditele, se curata usturoiul, se cantaresc mugurii de pin. Macrisul se rupe in bucatele mai micute dupa care se pun toate ingredientele in food processor si se macina pana obtinem o pasta. Daca in timpul macinarii trebuie sa indepartam de pe peretii aparatului pasta, inseamna ca este prea densa si trebuie sa adaugam apa. Atentie, se adauga doar tot cate o lingura si numai mult de doua. Se pastreaza in cutii la congelator, se utilizeaza la diferite mancaruri de paste, supe sau/si peste. In cazul in care nu avem food processor, se poate face cu blenderul dar in cazul asta procesul este indelungat din cauza ca trebuie facut in portii mici.