Detalii Biscuiti cu Migdale si Ciocolata
- Se pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand apa atinge temperatura de fierbere se stinge focul. Se adauga migdalele si se lasa timp de 2- 3 minute in apa fierbinte. Am strecurat amestecul de migdale si apa (am lasat 1-2 minute migdalele in sita sa se raceasca putin) apoi le-am decojit. Am asezat migdalele decojite umede pe un servetel absorbant timp de cateva minute (am sters la final excesul de apa cu servetelul). Se pun migdalele decojite intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt si se lasa cateva minute in cuptor, la foc mic (intorcandu-le pe toate partile). - Migdalele decojite se taie bucatele. - Se incalzeste cuptorul la 150 grade c. - Se amesteca intr-un bol cu diametru mare toate ingredientele solide (faina proaspat cernuta, praful de copt, zaharul, sarea). - Se adauga migdalele decojite si taiate in prealabil, amestecand usor. - Se bat ouale cu un tel, separat, intr-un bol mic. Se adauga esenta de vanilie, amestecand in continuare. In acest bol se afla ingredientele lichide. - Ingredientele solide se adauga in bolul in care sunt ingredientele solide. Ingredientele se mixeaza optim cu mixerul (folosind paletele spiralate) pana la obtinerea unui aluat lipicios, moale. Ingredientele se pot amesteca usor si cu o spatula iar ulterior cu mana (eu am preferat aceasta a doua varianta). - Aluatul obtinut se pune pe suprafata de lucru usor infainata. - Aluatul se imparte in doua parti egale. Fiecare dintre cele doua parti se modeleaza sub forma unui rulou de aproximativ 18 cm lungime si 8 - 10 cm inaltime. Daca va este mai comod puteti modela un rulou de aluat pe care sa il impartiti ulterior in doua parti egale. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. - Se pun cele doua rulouri de aluat in tava. Aluatul se aplatizeaza putin cu palma astfel incat la final biscuitii sa dobandeasca o forma usor curbata la suprafata. - Se coc in cuptor la 150 c timp de 35 de minute pentru ca biscuitii sa fie foarte crocanti (daca doriti ca biscuitii sa aiba o consistenta mai moale reduceti timpul de coacere dupa preferinte - se pot scoate din cuptor cand suprafata aluatului este ferma la atingere). - Se scot din cuptor rulourile de aluat si se lasa sa se raceasca pe un gratar timp de 10 - 15 minute. - Se taie biscuitii felii subtiri de aproximativ 1 cm cu un cutit foarte bine ascutit (se pot taia drept sau usor oblic, in functie de preferinte). - Biscuitii se pun din nou in tava si se lasa in cuptor cateva minute pe o parte apoi cateva minute pe cealalta parte (in functie de cat de crocanti doriti sa fie - eu i-am lasat 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte). - Biscuitii se lasa sa se raceasca pe un gratar. - Se topeste ciocolata in bain-marie. Se trece prin ciocolata topita una dintre extremitatile laterale ale biscuitilor. Se pot pastra la rece timp de cateva minute pentru ca ciocolata sa se solidifice. - Biscuitii se pastreaza in cutii metalice bine inchise.- Se pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand apa atinge temperatura de fierbere se stinge focul. Se adauga migdalele si se lasa timp de 2- 3 minute in apa fierbinte. Am strecurat amestecul de migdale si apa (am lasat 1-2 minute migdalele in sita sa se raceasca putin) apoi le-am decojit. Am asezat migdalele decojite umede pe un servetel absorbant timp de cateva minute (am sters la final excesul de apa cu servetelul). Se pun migdalele decojite intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt si se lasa cateva minute in cuptor, la foc mic (intorcandu-le pe toate partile). - Migdalele decojite se taie bucatele. - Se incalzeste cuptorul la 150 grade c. - Se amesteca intr-un bol cu diametru mare toate ingredientele solide (faina proaspat cernuta, praful de copt, zaharul, sarea). - Se adauga migdalele decojite si taiate in prealabil, amestecand usor. - Se bat ouale cu un tel, separat, intr-un bol mic. Se adauga esenta de vanilie, amestecand in continuare. In acest bol se afla ingredientele lichide. - Ingredientele solide se adauga in bolul in care sunt ingredientele solide. Ingredientele se mixeaza optim cu mixerul (folosind paletele spiralate) pana la obtinerea unui aluat lipicios, moale. Ingredientele se pot amesteca usor si cu o spatula iar ulterior cu mana (eu am preferat aceasta a doua varianta). - Aluatul obtinut se pune pe suprafata de lucru usor infainata. - Aluatul se imparte in doua parti egale. Fiecare dintre cele doua parti se modeleaza sub forma unui rulou de aproximativ 18 cm lungime si 8 - 10 cm inaltime. Daca va este mai comod puteti modela un rulou de aluat pe care sa il impartiti ulterior in doua parti egale. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. - Se pun cele doua rulouri de aluat in tava. Aluatul se aplatizeaza putin cu palma astfel incat la final biscuitii sa dobandeasca o forma usor curbata la suprafata. - Se coc in cuptor la 150 c timp de 35 de minute pentru ca biscuitii sa fie foarte crocanti (daca doriti ca biscuitii sa aiba o consistenta mai moale reduceti timpul de coacere dupa preferinte - se pot scoate din cuptor cand suprafata aluatului este ferma la atingere). - Se scot din cuptor rulourile de aluat si se lasa sa se raceasca pe un gratar timp de 10 - 15 minute. - Se taie biscuitii felii subtiri de aproximativ 1 cm cu un cutit foarte bine ascutit (se pot taia drept sau usor oblic, in functie de preferinte). - Biscuitii se pun din nou in tava si se lasa in cuptor cateva minute pe o parte apoi cateva minute pe cealalta parte (in functie de cat de crocanti doriti sa fie - eu i-am lasat 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte). - Biscuitii se lasa sa se raceasca pe un gratar. - Se topeste ciocolata in bain-marie. Se trece prin ciocolata topita una dintre extremitatile laterale ale biscuitilor. Se pot pastra la rece timp de cateva minute pentru ca ciocolata sa se solidifice. - Biscuitii se pastreaza in cutii metalice bine inchise. Textura acestor biscuiti este ceva mai crocanta decat cea a biscuitilor clasici (reteta nu contine unt si nici ulei printre ingrediente). Daca doriti sa intensificati aroma migdalelor, puteti adauga optional extract natural de migdale in compozitie. In functie de durata timpului de coacere, biscuitii sunt mai crocanti sau mai putin crocanti (ajustati timpul de coacere dupa preferinta).