Detalii Piept de Curcan cu `farsa` (umplutura)
Spalati pieptul de curcan si uscati-l cu servetele absorbante. Crestati carnea in 4-5 locuri, fara sa taiati pana in partea de jos. Condimentati cu sare si dati deoparte. Separat, pregatiti `farsa` (umplutura): amestecati bine maslinele, usturoiul, ceapa verde, ardeiul rosu, patrunjelul verde, rozmarinul, ouale usor batute cu sare si piper, dupa gust. Puneti umplutura in crestaturi, rulati carnea si legati-o bine cu sfoara. Transferati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, inconjurati cu feliile de cartofi si umplutura ramasa. Stropiti totul cu cateva linguri de ulei, presarati sare, piper si putina paprika pentru culoare. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 180 grade. Scoateti vasul din cuptor, indepartati folia, turnati vinul si ungeti carnea cu putin ulei de masline. Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana cand carnea este facuta si usor rumenita. In acest interval, stropiti-o de cateva ori cu sosul din tava. Opriti focul si lasati vasul in cuptor circa 10 min. Scoateti carnea, indepartati sfoara si feliati. Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi, felii de piept umplut, totul stropit cu sosul format in vas, alaturi de salata preferata.
Spalati pieptul de curcan si uscati-l cu servetele absorbante. Crestati carnea in 4-5 locuri, fara sa taiati pana in partea de jos. Condimentati cu sare si dati deoparte. Separat, pregatiti `farsa` (umplutura): amestecati bine maslinele, usturoiul, ceapa verde, ardeiul rosu, patrunjelul verde, rozmarinul, ouale usor batute cu sare si piper, dupa gust. Puneti umplutura in crestaturi, rulati carnea si legati-o bine cu sfoara. Transferati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, inconjurati cu feliile de cartofi si umplutura ramasa. Stropiti totul cu cateva linguri de ulei, presarati sare, piper si putina paprika pentru culoare. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la 180 grade. Scoateti vasul din cuptor, indepartati folia, turnati vinul si ungeti carnea cu putin ulei de masline. Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana cand carnea este facuta si usor rumenita. In acest interval, stropiti-o de cateva ori cu sosul din tava. Opriti focul si lasati vasul in cuptor circa 10 min. Scoateti carnea, indepartati sfoara si feliati. Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi, felii de piept umplut, totul stropit cu sosul format in vas, alaturi de salata preferata. In provincia francofona Quebec, din Canada, curcanul se serveste de Revelion, cu o farsa (umplutura) de legume sau pe baza de carne (porc sau carne slaba cu carnat).
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
usturoi,
cartofi,
ardei,
ulei,
vin,
masline,
retete de craciun si revelion,
retete fara lactoza