aceasta reteta am vazut-o la cireasa de pe tort realizata de regretatul actor Jean C-tin, si m-am gindit sa o postez in memoria lui ptr ca vin sarbatorile de iarna si merita incercata.

Se incepe prin a pune varza la dezacrit daca este nevoie. Se pune un vas cu apa la fiert cu un praf sare ptr a opari soriciul citeva min, dupa care se scoate si se taie fisii de 2 cm / 5 cm . Dupa aceea se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tigaie sa se prajeasca pina devine aramie, se adauga 2-3 ling de pasta tomata si orezul spalat in prealabil si mai adaugam 1/2 cana apa, se mai lasa citeva min. la inabusit apoi se da la rece total .

Intre timp se portioneaza frunza de varza, exact ptr marimea dorita a sarmalei . Dupa ce s-a racorit orezul il amestecam cu carnea de porc si ceafa afumata , oul, sarea, piperul, verdeata si se incepe infasurarea sarmalelor : se ia o frunza de varza se pune peste ea o fisie de sorici apoi se pune o lingurita de compozitie de carne si dupa ce am terminat toata compozitia si frunzele, se ia varza ramasa si se toaca marunt, fideluta . Luam vasul in care vom fierbe sarmalele in cazul meu eu folosesc ceaunul Zepter cum ii zic eu si punem bete de marar optional apoi turnam uleiul si asezam varza tocata si pasta tomata si incepem prin a aseza sarmalele, eu le pun in picioare ptr ca intra mai multe pe un rind si se pot lua cu usurinta la servit si apoi adaugam si restul de varza si supa de unde am fiert soriciul si le punem la fiert fie pe plita aragazului sau la cuptor . Sunt delicioase si va doresc Pofta Buna !!!!!!!!ceaun Zepter = tuci sau ceaunel