Detalii Prajitura cu Branza Dulce
- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava dreptunghiulara cu pereti inalti (se poate folosi de asemenea un cadru pentru copt cu aceleasi dimensiuni). Tava pe care am folosit-o eu are dimensiunile 29 x 4 x 20 cm (va poate fi utila si o tava putin mai mare insa o tava mai mica sau mai putin inalta nu este potrivita pentru aceste ingrediente). - Se incalzeste cuptorul la 190 grade c. - Se amesteca intr-un bol biscuitii macinati, untul topit, 1 si 1/2 lingura cu zahar pana se obtine o compozitie omogena (optim cred ca aceste ingrediente se amesteca pur si simplu cu mana). - Amestecul de biscuiti, unt, zahar se pune in tava pregatita si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri (daca blatul de biscuiti nu este foarte bine presat se va sfarama ulterior la portionare). - Se pune tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia timp de 7 - 8 minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca. Se reduce la minim flacara cuptorului. - Se pune branza dulce intr-un bol si se mixeaza putin cu mixerul electric la viteza minima (1 - 2 minute). - Se adauga ouale treptat, unul cate unul (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat cel adaugat anterior) si galbenusul, mixand in continuare amestecul la viteza minima. - Se adauga zaharul (3 linguri cu zahar) si se mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga treptat faina proaspat cernuta (se adauga cate o lingura cu faina odata) mixand compozitia in continuare la viteza minima pana intreaga cantitate de faina a fost incorporata. - Se adauga un praf de sare si mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa a unei lamai mari si sucul de lamaie, mixand compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga treptat smantana dulce (eu am adaugat smantana in 6 etape) si se mixeaza compozitia la viteza minima pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos. - Compozitia obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti pregatit anterior. Se niveleaza suprafata cu ajutorul unei spatule. - Se pune tava in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute la foc minim, pe nivelul intermediar al acestuia. - Dupa cele 40 de minute, se stinge flacara cuptorului si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor (cu flacara stinsa) timp de 2 ore. - Dupa ce s-a racit, prajitura se pastreaza la frigider (in compartimentul inferior unde este cel mai rece) pana a doua zi (eu am pastrat prajitura la rece aproximativ 12 ore). - Se decoreaza suprafata prajiturii inainte de servire cu fulgi de migdale sau toping de ciocolata / caramel.- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava dreptunghiulara cu pereti inalti (se poate folosi de asemenea un cadru pentru copt cu aceleasi dimensiuni). Tava pe care am folosit-o eu are dimensiunile 29 x 4 x 20 cm (va poate fi utila si o tava putin mai mare insa o tava mai mica sau mai putin inalta nu este potrivita pentru aceste ingrediente). - Se incalzeste cuptorul la 190 grade c. - Se amesteca intr-un bol biscuitii macinati, untul topit, 1 si 1/2 lingura cu zahar pana se obtine o compozitie omogena (optim cred ca aceste ingrediente se amesteca pur si simplu cu mana). - Amestecul de biscuiti, unt, zahar se pune in tava pregatita si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri (daca blatul de biscuiti nu este foarte bine presat se va sfarama ulterior la portionare). - Se pune tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia timp de 7 - 8 minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca. Se reduce la minim flacara cuptorului. - Se pune branza dulce intr-un bol si se mixeaza putin cu mixerul electric la viteza minima (1 - 2 minute). - Se adauga ouale treptat, unul cate unul (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat cel adaugat anterior) si galbenusul, mixand in continuare amestecul la viteza minima. - Se adauga zaharul (3 linguri cu zahar) si se mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga treptat faina proaspat cernuta (se adauga cate o lingura cu faina odata) mixand compozitia in continuare la viteza minima pana intreaga cantitate de faina a fost incorporata. - Se adauga un praf de sare si mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa a unei lamai mari si sucul de lamaie, mixand compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga treptat smantana dulce (eu am adaugat smantana in 6 etape) si se mixeaza compozitia la viteza minima pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos. - Compozitia obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti pregatit anterior. Se niveleaza suprafata cu ajutorul unei spatule. - Se pune tava in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute la foc minim, pe nivelul intermediar al acestuia. - Dupa cele 40 de minute, se stinge flacara cuptorului si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor (cu flacara stinsa) timp de 2 ore. - Dupa ce s-a racit, prajitura se pastreaza la frigider (in compartimentul inferior unde este cel mai rece) pana a doua zi (eu am pastrat prajitura la rece aproximativ 12 ore). - Se decoreaza suprafata prajiturii inainte de servire cu fulgi de migdale sau toping de ciocolata / caramel.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
smantana,
branza,
zahar,
lamaie,
ciocolata,
retete de craciun si revelion,
prajituri,
retete vegetariene,
retete pentru copii,
retete de paste