- Se mixeaza untul intr-un bol pana dobandeste o consistenta cremoasa. - Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza la frigider pana vor fi folosite. - Galbenusurile se mixeaza cu 55 g zahar pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa, deschisa la culoare iar zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare pana zaharul s-a topit complet. - Galbenusurile pregatite se adauga treptat (in 5 - 6 prize) peste untul mixat. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen. - Albusurile se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) pana compozitia dobandeste consistenta unei spume. Se adauga treptat 55 g zahar si se mixeaza compozitia in continuare pana se topeste zaharul. - Amestecul de galbenusuri, zahar si unt se incorporeaza treptat (nu mai mult de cantitatea cuprinsa intr-o lingura o data) cu ajutorul unei spatule, in compozitia de albusuri mixate cu zahar. Se amesteca usor pana la obtinerea unui amestec omogen. - Faina proaspat cernuta se amesteca intr-un bol cu praful de copt. - Se incorporeaza treptat faina in ploaie in amestecul obtinut, omogenizand compozitia cu ajutorul unei spatule (nu prin amestecare ci prin rasturnare de jos in sus). Daca este necesar (compozitia obtinuta este prea consistenta) adaugati putin lapte (eu am adaugat 4 linguri cu lapte) si omogenizati apoi amestecul. - Se desface forma de copt si se unge fiecare parte cu putin ulei apoi se tapeteaza cu pesmet. Se monteaza forma de copt. - Cu ajutorul unei linguri cu coada lunga se pune compozitia in forma (daca forma pe care o folositi este mai mica decat cea pe care am folosit-o eu, puteti coace o parte din compozitie intr-o alta forma mai mica). In cuptor compozitia creste (aproximativ 5 - 6 cm din inaltimea formei - asigurati-va ca are suficient loc). - Se aseaza forma de copt vertical in tava mare a cuptorului. - Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim timp de 45 de minute. - Se scoate forma din cuptor, se inveleste intr-un prosop mare, se aseaza orizontal si se lasa astfel sa se raceasca. - Se desface forma de copt cu grija si se lasa mieluselul sa se raceasca in forma (asezata orizontal) timp de o ora. - Dupa racire completa se adauga la suprafata zahar pudra cernut prin sita.- Se mixeaza untul intr-un bol pana dobandeste o consistenta cremoasa. - Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza la frigider pana vor fi folosite. - Galbenusurile se mixeaza cu 55 g zahar pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa, deschisa la culoare iar zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare pana zaharul s-a topit complet. - Galbenusurile pregatite se adauga treptat (in 5 - 6 prize) peste untul mixat. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen. - Albusurile se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) pana compozitia dobandeste consistenta unei spume. Se adauga treptat 55 g zahar si se mixeaza compozitia in continuare pana se topeste zaharul. - Amestecul de galbenusuri, zahar si unt se incorporeaza treptat (nu mai mult de cantitatea cuprinsa intr-o lingura o data) cu ajutorul unei spatule, in compozitia de albusuri mixate cu zahar. Se amesteca usor pana la obtinerea unui amestec omogen. - Faina proaspat cernuta se amesteca intr-un bol cu praful de copt. - Se incorporeaza treptat faina in ploaie in amestecul obtinut, omogenizand compozitia cu ajutorul unei spatule (nu prin amestecare ci prin rasturnare de jos in sus). Daca este necesar (compozitia obtinuta este prea consistenta) adaugati putin lapte (eu am adaugat 4 linguri cu lapte) si omogenizati apoi amestecul. - Se desface forma de copt si se unge fiecare parte cu putin ulei apoi se tapeteaza cu pesmet. Se monteaza forma de copt. - Cu ajutorul unei linguri cu coada lunga se pune compozitia in forma (daca forma pe care o folositi este mai mica decat cea pe care am folosit-o eu, puteti coace o parte din compozitie intr-o alta forma mai mica). In cuptor compozitia creste (aproximativ 5 - 6 cm din inaltimea formei - asigurati-va ca are suficient loc). - Se aseaza forma de copt vertical in tava mare a cuptorului. - Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim timp de 45 de minute. - Se scoate forma din cuptor, se inveleste intr-un prosop mare, se aseaza orizontal si se lasa astfel sa se raceasca. - Se desface forma de copt cu grija si se lasa mieluselul sa se raceasca in forma (asezata orizontal) timp de o ora. - Dupa racire completa se adauga la suprafata zahar pudra cernut prin sita. Ingredientele mentionate sunt necesare pentru un mielusel. Aveti nevoie de o forma speciala pentru copt (mielusel).