Se decojesc vinetele,se taie rondele,se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita,30minute.

Preparam un sos din otetul balsamic,ulei,busuioc si condimentele pt peste,omogenizam bine si ungem pestele pe care il dam apoi la rece 30minute,minimum.

Curatam cartofii si ii taiem rondele.

Ardeiul il curatam si il taiem fasii.

Curatam si usturoiul.

Casacavalul il radem.

Vasul roman trebuie pus in apa rece 20minute inainte sa il folosim.

Pe fundul vasului punem cateva cubulete de unt,apoi punem rondelele de vinete(bine scurse),apoi punem un strat de cartofi,peste care presaram sare,piper si vegeta,apoi punem ciupercile.

Merluciul il taiem in doua si il punem desupra legumelor.

Rosiile le decojim si le taiem rondele,apoi le punem intre bucatile de peste.

Presaram si bucatile de ardei.

Deasupra turnam smantana si sucul de rosii.

Bucatile de usturoi le punem intre bucatile de peste.

Dam la cuptor 90minute,cu capacul pus,apoi il dam jos,presaram cascavalul ras si mai punem la cuptor inca 20minute,sa se rumeneasca putin compozitia.