Tineti migdalele in apa calda timp de 20 min, apoi indepartati coaja. Pastrati cateva migdale decojite pentru ornat. Puneti migdalele impreuna cu putin lapte intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta cat doriti de fina sau grunjoasa. In functie de cat lapte cere pasta, adaugati inca 1- 2 linguri de lapte in timp ce mixati. Intre timp, aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, adaugati pasta de migdale si amestecati bine. Inglobati zaharul, sofranul usor sfaramat, ghee si reduceti flacara la mic. Fierbeti amestecul pana ce obtineti o compozitie usor ingrosata, ca de clatite, putin mai grosuta, dar care curge totusi, amestecand ocazional (circa 20- 30 min). Daca doriti un Kheer mai zemos, reduceti timpul de fierbere. (Kheer-ul se va mai ingrosa putin cand se racoreste). Cand kheer-ul are consistenta dorita, adaugati pulberile de nucsoara si cardamon, lasati sa dea un clocot si retrageti de pe foc.. Turnati in cupe / boluri. Ornati cu migdalele oprite. Serviti Badam Kheer dupa ce se mai racoreste.

Tineti migdalele in apa calda timp de 20 min, apoi indepartati coaja. Pastrati cateva migdale decojite pentru ornat. Puneti migdalele impreuna cu putin lapte intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta cat doriti de fina sau grunjoasa. In functie de cat lapte cere pasta, adaugati inca 1- 2 linguri de lapte in timp ce mixati. Intre timp, aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, adaugati pasta de migdale si amestecati bine. Inglobati zaharul, sofranul usor sfaramat, ghee si reduceti flacara la mic. Fierbeti amestecul pana ce obtineti o compozitie usor ingrosata, ca de clatite, putin mai grosuta, dar care curge totusi, amestecand ocazional (circa 20- 30 min). Daca doriti un Kheer mai zemos, reduceti timpul de fierbere. (Kheer-ul se va mai ingrosa putin cand se racoreste). Cand kheer-ul are consistenta dorita, adaugati pulberile de nucsoara si cardamon, lasati sa dea un clocot si retrageti de pe foc.. Turnati in cupe / boluri. Ornati cu migdalele oprite. Serviti Badam Kheer dupa ce se mai racoreste. Badam Kheer este un desert dulce, minunat, bogat si foarte sanatos. Combinatia dintre lapte si migdale este excelenta, iar aroma condimentelor- divina si dincolo de gustul bun, are si proprietati vindecatoare si de intarire a organismului. Din punct de vedere Ayurvedic, Badam Kheer este un dulce, simplu si foarte sanatos. Este reconfortant si intaritor, excelent pentru toata lumea, inclusiv pentru copii. Budinca dulce de migdale este una dintre acele feluri de deserturi care nu are mai multe variante, ca alte dulciuri traditionale indiene. In India, Badam Kheer mai este cunoscut si sub numele de Badam ka Sheera sau Badam Paal. In limba hindi, Badam inseamna migdale, iar Kheer inseamna budinca.