Detalii Pangasius in Tempura cu Boia si Marar
Fileurile de panga se zvanta bine cu un prosop de hartie sau servet de panza curat- eu am cateva ce le folosesc la zvantat carnea sau pestele si le spal prin fierbere de fiecare data, imi plac mai mult decat cele de hartie- si se taie prima data pe jumatate, apoi de scot degetele: din coada va ies doar doua iar din partea dinspre cap 4. Se sareaza usor si se lasa deoparte. Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca un pic pt omogenizare. Apoi se adauga cate un pic apa rece, dupa care, odata inmuiat se adauga si bicarbonatul stins. Puteti folosi si praf de copt, pe care il puneti de la inceput. Adaugati apoi apa pana cand va iese un aluat mai gros ca cel de clatite, fluid, de consistenta unei smantani. Puneti ulei din abundenta la incins- daca aveti friteuza mai bine- si treceti bucatile de peste prin aluat, in asa fel incat sa fie bine imbaiat peste tot. Apoi puneti la prajit pana cand se rumenesc doar un pic, panga fiind un peste ce nu necesita mult timp de preparare termica. Scoateti pe un servet absorbant pt a elimina surplusul de grasime. Se poate servi cald, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau legume la aburi sau ca aperitiv,, alaturi de un sos cocktail- maioneza, ketchup, tabasco, sos Worchesteire, suc de lamaie si portocala, bourbon sau co ac.
Fileurile de panga se zvanta bine cu un prosop de hartie sau servet de panza curat- eu am cateva ce le folosesc la zvantat carnea sau pestele si le spal prin fierbere de fiecare data, imi plac mai mult decat cele de hartie- si se taie prima data pe jumatate, apoi de scot degetele: din coada va ies doar doua iar din partea dinspre cap 4. Se sareaza usor si se lasa deoparte. Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca un pic pt omogenizare. Apoi se adauga cate un pic apa rece, dupa care, odata inmuiat se adauga si bicarbonatul stins. Puteti folosi si praf de copt, pe care il puneti de la inceput. Adaugati apoi apa pana cand va iese un aluat mai gros ca cel de clatite, fluid, de consistenta unei smantani. Puneti ulei din abundenta la incins- daca aveti friteuza mai bine- si treceti bucatile de peste prin aluat, in asa fel incat sa fie bine imbaiat peste tot. Apoi puneti la prajit pana cand se rumenesc doar un pic, panga fiind un peste ce nu necesita mult timp de preparare termica. Scoateti pe un servet absorbant pt a elimina surplusul de grasime. Se poate servi cald, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau legume la aburi sau ca aperitiv,, alaturi de un sos cocktail- maioneza, ketchup, tabasco, sos Worchesteire, suc de lamaie si portocala, bourbon sau co ac.