Pentru ca luna aceasta avem tema verde la concursuri va propun niste retete verzi: Gnocchi din spanac cu crema de sparanghel Pentru iubitorii de paste ce poate fi mai bun decat niste gnocchi proaspat gatiti cu o crema aromata de sparanghel? Spalam bine cartofii, periindu-i pentru a indeparta toate urmele de pamant de pe coaja, apoi ii punem intr-o cratita acoperita cu apa rece, pe foc si ii fierbem timp de 30 de minute (timpul depinde de soiul si de marimea cartofilor selectati). Intepam usor cu o scobitoare la centru pentru a verifica daca s-au fiert. Intre timp, curatam sparanghelul: Se taie tulpina lemnoase apoi o curatam cu un aparat pentru decojit legumele. taiati virfurile cu o lungime de aproximativ 5 cm., iar tulpinile cu o lungime de 3 cm. Punem la fiert tulpinile lemnoase intr-o cratita cu apa, cimbru proaspat si un pic de sare timp de 10 minute, apoi strecuram bucatile fierte si le mixam adaugind si o lingura de ulei de masline. Punem crema intr-o tigaie, adaugam si brinza rasa si gatim la foc mic, amestecand pentru a dizolva branza. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Sotam spanacul intr-o tigaie fara grasime sau apa, il scurgem si apoi il tocam cit mai marunt. Curatam cartofii fierti de coaja, ii pasam, apoi ii punem pe un blat de lucru si ii framantam cu faina, spanacul tocat si un varf de cutit de sare. Cand amestecul a ajuns la o consistenta uniforma de aluat, incepem sa rulam aluatul pentru obtinerea unor piese de 2 cm. grosime pe care le taiem in bucatele de 2-3 cm lungime. Fierbem gnocchi in apa clocotita cu sare, si imediat ce au iesit la suprafata, ii scurgem si ii transferam in tigaia cu sos de cateva minute, apoi ii servim. Presaram parmezan ras Pofta buna!Pentru ca luna aceasta avem tema verde la concursuri va propun niste retete verzi: Gnocchi din spanac cu crema de sparanghel Pentru iubitorii de paste ce poate fi mai bun decat niste gnocchi proaspat gatiti cu o crema aromata de sparanghel? Spalam bine cartofii, periindu-i pentru a indeparta toate urmele de pamant de pe coaja, apoi ii punem intr-o cratita acoperita cu apa rece, pe foc si ii fierbem timp de 30 de minute (timpul depinde de soiul si de marimea cartofilor selectati). Intepam usor cu o scobitoare la centru pentru a verifica daca s-au fiert. Intre timp, curatam sparanghelul: Se taie tulpina lemnoase apoi o curatam cu un aparat pentru decojit legumele. taiati virfurile cu o lungime de aproximativ 5 cm., iar tulpinile cu o lungime de 3 cm. Punem la fiert tulpinile lemnoase intr-o cratita cu apa, cimbru proaspat si un pic de sare timp de 10 minute, apoi strecuram bucatile fierte si le mixam adaugind si o lingura de ulei de masline. Punem crema intr-o tigaie, adaugam si brinza rasa si gatim la foc mic, amestecand pentru a dizolva branza. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Sotam spanacul intr-o tigaie fara grasime sau apa, il scurgem si apoi il tocam cit mai marunt. Curatam cartofii fierti de coaja, ii pasam, apoi ii punem pe un blat de lucru si ii framantam cu faina, spanacul tocat si un varf de cutit de sare. Cand amestecul a ajuns la o consistenta uniforma de aluat, incepem sa rulam aluatul pentru obtinerea unor piese de 2 cm. grosime pe care le taiem in bucatele de 2-3 cm lungime. Fierbem gnocchi in apa clocotita cu sare, si imediat ce au iesit la suprafata, ii scurgem si ii transferam in tigaia cu sos de cateva minute, apoi ii servim. Presaram parmezan ras Pofta buna! Cu parmezan ras.