O mancarica de post,foarte gustoasa(pentru iubitori de ceapa)iar cu mamaliguta si varza murata,castraveti murati. La manastiri se face foarte des aceasta mancare in postAcuma veti zice cata ceapa?... E foarte adevarat pare multa,dar tocata si prajita scade,iar din aceasi compozitie am facut si palanetz cu ceapa (vezi reteta postata)Se curata ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,la foc mic amestecand mereu sa nu se arda .

Se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei gulas si boia. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete,mai mari, mai mici cum doriti.

Dupa ce ceapa s-a calit 20 -25 minute bune se pun cartofii taiati cubulete si 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cu capac inca 40-50 minute,dupa care se stinge focul si tocanita e gataMamaliguta:se pune apa la fiert cu putina sare Cand clocoteste se pune faina de malai si se amesteca bine Se serveste mamaliguta calda cu tocanita de ceapa si muratura.

PS:sincer pentru cei care nu am incercat pana acum,poate li se pare ceva ciudat acest fel de mancare.

Dar va asigur ca este foarte foarte buna