Detalii Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute. Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta. Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul. Intindeti in foaie dreptunghiulara, fie pe planul de lucru usor infainat, fie direct pe foaie de copt. Impartiti imaginar in 3, pe lungime si taiati partile exterioare in fasii egale si nu prea groase. Puneti umplutura pe partea centrala, astfel: felii de salam (asezate unele langa altele); presarati uniform cu parmezan / cascaval; asezati pe mijlocul umpluturii cateva rosii cherry; puneti feliile emmentaler. Acoperiti umplutura, impletind fasiutele: aduceti o fasie din dreapta peste umplutura, apoi una din stanga, suprapunand usor fasiile si capetele. Continuati impletirea pana la ultima fasie. Transferati deodata cu hartia de copt in tava si ungeti cu galbenus usor batut cu lapte. Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade si coaceti la acesta temperatura timp de 30 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati sa se racoreasca pe un gratar. Serviti feliat.
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute. Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta. Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul. Intindeti in foaie dreptunghiulara, fie pe planul de lucru usor infainat, fie direct pe foaie de copt. Impartiti imaginar in 3, pe lungime si taiati partile exterioare in fasii egale si nu prea groase. Puneti umplutura pe partea centrala, astfel: felii de salam (asezate unele langa altele); presarati uniform cu parmezan / cascaval; asezati pe mijlocul umpluturii cateva rosii cherry; puneti feliile emmentaler. Acoperiti umplutura, impletind fasiutele: aduceti o fasie din dreapta peste umplutura, apoi una din stanga, suprapunand usor fasiile si capetele. Continuati impletirea pana la ultima fasie. Transferati deodata cu hartia de copt in tava si ungeti cu galbenus usor batut cu lapte. Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade si coaceti la acesta temperatura timp de 30 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati sa se racoreasca pe un gratar. Serviti feliat.