Detalii Orez cu Pui in Sos de Curry, in Forma de Ursulet
Ingrediente:
160 gr,
carne de pui 70 gr,
cartofi 50 gr,
morcovi 50 gr,
ceapa aproximativ 220 gr,
lapte 2 oua 4 gr,
pudra de curry 4-6 gr,
sare 1 gr,
zahar 5 ml,
miere 5 ml,
sos de soia 2 gr,
amidon o cantitate potrivita de orez simplu o bucatica de alga o felie mica de branza
1. Spalam bine carnea de pui si o taiem in bucati de aproximativ doi cm. Curatam de coaja cartoful, morcovul si ceapa si le taiem bucati, cam de aceeasi marime cu cele de carne de pui. 2. Turnam o cantitate potrivita de ulei in tigaie, dupa ce acesta se incinge, reducem flacara de la mare la mic. Punem bucatile de ceapa si le prajim pana cand simtim mirosul specific. 3. Punem in tigaie bucatile de pui sa le prajim pana cand culoarea acestora devine alba, apoi le scoatem pe o farfurie. 4. Adaugam putin ulei in tigaie si punem bucatile de cartof si morcov, le prajim cateva minute pana sunt pe jumatate coapte. 5. Turnam lapte in tigaie si lasam legumele sa fiarba la foc mare. 6. Dupa ce laptele da in clocot, adaugam pudra de curry, zahar si sare si amestecam bine. 7. Cand sosul clocoteste, acoperim tigaia cu un capac si continuam sa fierbem toate ingredientele la foc mic, pana sunt gata. Adaugam apoi bucatile de ceapa si pui si lasam sa se patrunda si acestea. 8. Dizolvam mierea in putina apa si punem solutia in tigaia. Se amesteca bine toata compozitia si dupa ce dam un ultim clocot sosului inchidem focul. 9. Batem ouale, adaugam amidon si batem din nou. Compozitia o turnam intr-o alta tigaie si preparam o foaie de omleta. 10. Punem o cantitate potrivita de orez gata fiert in prealabil, intr-un castronas sau bol din sticla, in care orezul sa ocupe doar jumatate din spatiu. Apasam cu lingura orezul ca acesta sa fie neted. 11. Umplem cealalta jumatate a recipientului cu puiul in sos de curry. 12. Punem o alta cantitate potrivita de orez, tot fiert, intr-un alt recipient, adaugam sos de soia si amestecam bine. Cantitatea de orez trebuie sa fie suficienta pentru a ne ajunge sa modelam capul si labele ursuletului. 13. Folosind manusi din plastic, scoatem o parte din orezul cu sos de soia si modelam capul si urechile ursuletului si il asezam pe orezul simplu din castronas. 14. Luam din nou o parte din orezul simplu si modelam corpul ursuletului, pe care il punem de asemenea, in castronas. 15. Taiem o jumatate din felia de omleta si o punem ca pe o plapuma peste corpul ursuletului, cu partea mai frumoasa in sus. 16. Modelam din restul de orez cu sos de soia labele ursuletului si le aranjam sa para iesite de sub plapuma. 17. Taiem cu cutitul sau foarfecele o felie rotunda din branza si o lipim in centrul capului ursuletului. Alte doua felii de branza vor accentua forma urechilor ursuletului. Ultimul pas e realizarea cu ajutorul algai, a nasului si gurii ursuletului, pe care le lipim pe felia de branza ce delimiteaza fata acestuia. Acum, am terminat de pregatit Orezul cu pui in sos de curry in forma de ursulet. Noapte buna, ursuletului! 1. Spalam bine carnea de pui si o taiem in bucati de aproximativ doi cm. Curatam de coaja cartoful, morcovul si ceapa si le taiem bucati, cam de aceeasi marime cu cele de carne de pui. 2. Turnam o cantitate potrivita de ulei in tigaie, dupa ce acesta se incinge, reducem flacara de la mare la mic. Punem bucatile de ceapa si le prajim pana cand simtim mirosul specific. 3. Punem in tigaie bucatile de pui sa le prajim pana cand culoarea acestora devine alba, apoi le scoatem pe o farfurie. 4. Adaugam putin ulei in tigaie si punem bucatile de cartof si morcov, le prajim cateva minute pana sunt pe jumatate coapte. 5. Turnam lapte in tigaie si lasam legumele sa fiarba la foc mare. 6. Dupa ce laptele da in clocot, adaugam pudra de curry, zahar si sare si amestecam bine. 7. Cand sosul clocoteste, acoperim tigaia cu un capac si continuam sa fierbem toate ingredientele la foc mic, pana sunt gata. Adaugam apoi bucatile de ceapa si pui si lasam sa se patrunda si acestea. 8. Dizolvam mierea in putina apa si punem solutia in tigaia. Se amesteca bine toata compozitia si dupa ce dam un ultim clocot sosului inchidem focul. 9. Batem ouale, adaugam amidon si batem din nou. Compozitia o turnam intr-o alta tigaie si preparam o foaie de omleta. 10. Punem o cantitate potrivita de orez gata fiert in prealabil, intr-un castronas sau bol din sticla, in care orezul sa ocupe doar jumatate din spatiu. Apasam cu lingura orezul ca acesta sa fie neted. 11. Umplem cealalta jumatate a recipientului cu puiul in sos de curry. 12. Punem o alta cantitate potrivita de orez, tot fiert, intr-un alt recipient, adaugam sos de soia si amestecam bine. Cantitatea de orez trebuie sa fie suficienta pentru a ne ajunge sa modelam capul si labele ursuletului. 13. Folosind manusi din plastic, scoatem o parte din orezul cu sos de soia si modelam capul si urechile ursuletului si il asezam pe orezul simplu din castronas. 14. Luam din nou o parte din orezul simplu si modelam corpul ursuletului, pe care il punem de asemenea, in castronas. 15. Taiem o jumatate din felia de omleta si o punem ca pe o plapuma peste corpul ursuletului, cu partea mai frumoasa in sus. 16. Modelam din restul de orez cu sos de soia labele ursuletului si le aranjam sa para iesite de sub plapuma. 17. Taiem cu cutitul sau foarfecele o felie rotunda din branza si o lipim in centrul capului ursuletului. Alte doua felii de branza vor accentua forma urechilor ursuletului. Ultimul pas e realizarea cu ajutorul algai, a nasului si gurii ursuletului, pe care le lipim pe felia de branza ce delimiteaza fata acestuia. Acum, am terminat de pregatit Orezul cu pui in sos de curry in forma de ursulet. Noapte buna, ursuletului! Sfaturi: 1. Orezul cu pui in sos de curry este apreciat atat de adulti cat si de copii. Daca nu il preparam special pentru copii, putem sa nu ne mai obosim sa modelam orezul. Astfel gatitul va fi mai usor si economisim mai mult timp. 2. Se mai poate adauga lapte daca sosul scade prea repede cand fierbem ingredientele in lapte iar bucatile de cartof si morcov nu sunt inca suficient patrunse. 3. Adaugam amidon in ouale batute pentru a obtine o foaie de omleta mai rezistenta pentru a evita ruperea acesteia in procesul modelarii. Cand preparam omleta, folosim focul dat la mic. Nu rasturnam omleta sau o rasturnam o singura data la sfarsit si o scoatem imediat afara din tigaie pentru a-si pastra culoarea galbena, cel putin pe una din fete. Aceasta fata o folosim ca suprafata a plapumei.
Etichete:
oua,
ceapa,
pui,
carne,
morcovi,
orez,
cartofi,
lapte,
branza,
zahar,
miere,
soia,
retete fara gluten,
retete pentru copii,
retete pentru diabetici,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi,
retete fara grasimi