Detalii Fengli Su (Minitortulete cu Ananas)
Ingrediente:
Pentru 9 bucati de Fengli Su: Compozitia aluatului: 45 gr,
faina pentru prajituri,
17 gr,
lapte praf integral,
37 gr,
unt nesarat,
13 gr,
oua,
10 gr,
zahar pudra,
1/8 lingurite (0,
6 gr,
) sare Compozitia umpluturii: 450 gr,
dovleac dong gua (o specie de dovleac,
cu coaja brumata) cantitatea ramasa dupa eliminarea cojii si semintelor,
225 gr,
pulpa de ananas,
30 gr,
zahar,
30 gr,
Maltoza
1. Facem mai intai umplutura de ananas. Curatam dovleacul de coaja, eliminam semintele si il taiem in cuburi foarte mici. 2. Punem la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cuburile de dovleac, pana cand acestea devin transparente. Scurgem de apa bucatelele de dovleac si le lasam la racit. 3. Taiem pulpa de ananas in bucati foarte mici pe care le impachetam intr-un tifon si le stoarcem de zeama intr-un castronas. 4. Maruntim cu cutitul bucatelele de ananas stoarse. 5. Impachetam feliile de dovleac intr-un tifon sa le stoarcem. Aruncam zeama obtinuta si tocam feliile de dovleac stoarse foarte marunt. 6. Punem intr-o tigaie zeama de la ananas, zahar si maltoza. Dupa ce solutia da in clocot, reglam focul de la mare, la mic si amestecam pana la dizolvarea completa a zaharului si maltozei. 7. Adaugam ananasul si dovleacul maruntite, in tigaia. 8. Amestecam la foc mic pana cand umplutura devine groasa si aurie, apoi o scoatem intr-un castronas, la racit. 9. Acum pregatim aluatul. Adaugam zaharul pudra si sarea in untul topit, (care trebuie sa avem grija sa nu ajunga lichid). Batem untul cu mixerul pana cand devine alb si pufos. Punem pe rand ouale batute in unt si continuam sa-l batem pentru a ramane pufos ca si consistenta. Punem restul de oua batute doar dupa absorbirea completa a celor adaugate anterior. 10. Cernem faina cu laptele praf peste untul batut si amestecam formand un aluat. 11. Taiem aluatul in noua bucati, fiecare de circa 12 grame. Impartim si umplutura in noua parti, de aproximativ 18 grame fiecare. Punem in tava cuptorului o folie de aluminiu peste care punem noua forme de biscuiti. Formam cu palmele o bila din aluat pe care o turtim apoi cu palma, sub forma unei felii subtiri. Punem o portie de umplutura pe foita de coca si o impachetam sub forma unui mini tortulet, pe care il introducem intr-o forma pentru biscuiti, apoi apasam usor compozitia pentru modelare. Facem la fel cu toate celelalte opt tortulete. 12. Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade, pe raftul din mijloc. Le coacem aproximativ 15 minute. Cand suprafata tortuletelor capata culoarea aurie, putem scoate tava din cuptor. Dupa ce tortuletele s-au racit, indepartam formele.1. Facem mai intai umplutura de ananas. Curatam dovleacul de coaja, eliminam semintele si il taiem in cuburi foarte mici. 2. Punem la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cuburile de dovleac, pana cand acestea devin transparente. Scurgem de apa bucatelele de dovleac si le lasam la racit. 3. Taiem pulpa de ananas in bucati foarte mici pe care le impachetam intr-un tifon si le stoarcem de zeama intr-un castronas. 4. Maruntim cu cutitul bucatelele de ananas stoarse. 5. Impachetam feliile de dovleac intr-un tifon sa le stoarcem. Aruncam zeama obtinuta si tocam feliile de dovleac stoarse foarte marunt. 6. Punem intr-o tigaie zeama de la ananas, zahar si maltoza. Dupa ce solutia da in clocot, reglam focul de la mare, la mic si amestecam pana la dizolvarea completa a zaharului si maltozei. 7. Adaugam ananasul si dovleacul maruntite, in tigaia. 8. Amestecam la foc mic pana cand umplutura devine groasa si aurie, apoi o scoatem intr-un castronas, la racit. 9. Acum pregatim aluatul. Adaugam zaharul pudra si sarea in untul topit, (care trebuie sa avem grija sa nu ajunga lichid). Batem untul cu mixerul pana cand devine alb si pufos. Punem pe rand ouale batute in unt si continuam sa-l batem pentru a ramane pufos ca si consistenta. Punem restul de oua batute doar dupa absorbirea completa a celor adaugate anterior. 10. Cernem faina cu laptele praf peste untul batut si amestecam formand un aluat. 11. Taiem aluatul in noua bucati, fiecare de circa 12 grame. Impartim si umplutura in noua parti, de aproximativ 18 grame fiecare. Punem in tava cuptorului o folie de aluminiu peste care punem noua forme de biscuiti. Formam cu palmele o bila din aluat pe care o turtim apoi cu palma, sub forma unei felii subtiri. Punem o portie de umplutura pe foita de coca si o impachetam sub forma unui mini tortulet, pe care il introducem intr-o forma pentru biscuiti, apoi apasam usor compozitia pentru modelare. Facem la fel cu toate celelalte opt tortulete. 12. Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade, pe raftul din mijloc. Le coacem aproximativ 15 minute. Cand suprafata tortuletelor capata culoarea aurie, putem scoate tava din cuptor. Dupa ce tortuletele s-au racit, indepartam formele. 1. E bine sa folositi dovleacul dong gua pentru ca e bogat in fibre, nu are un gust puternic, iar pulpa este alba. Daca nu puteti gasi acest tip de dovleac, il puteti inlocui cu ananas, adica dublati cantitatea de pulpa de ananas si adaugati in functie de gust, zahar si maltoza. 2. Cand impachetam umplutura, degetul mare se coordoneaza cu aratatorul celelaltei maini pentru a impinge mai usor foita in sus. Foita fiind foarte moale, se rupe foarte usor, ceea ce face mai dificila impachetarea umpluturii. Daca impachetarea e dificila, puteti sa mariti putin cantitatea de aluat a foitei. 3. Tortuletele Fengli su sunt putin mai uscate la scoaterea din cuptor asa ca este bine sa le serviti dupa o zi. Pana atunci pastrati-le intr-o punga sau intr-un recipient ermetic pentru ca umiditatea din umplutura sa aiba timp sa se infiltreze uniform si in extremitatea tortuletelor. 4. Fengli su are de obicei forma de dreptunghi, insa tine de optiunea fiecaruia ce forma va avea.