Aseara ma uitam pe blogul piquant al Elenei si am vazut ca facuse o salata Caesar.

Nu mai facusem de o bucata buna,asa ca am zis ca ar fi timpul,avand in vedere ca ador aceasta salata.

O sa impart cu voi una din multele variante ale acestei salate si povestioara ei.

A fost inventata de Cesare Cardini,un italian emigrat in S.

U.

A.,care deschisese un restaurant intr-un orasel mexican,Tijuana, trecand granita in fiecare zi pentru a ajunge la lucru.

Intr-o zi,se opri un grup de actori,in trecere,de la Hollywood pentru a bea si manca ceva,insa din cauza unor abundente ploi,restaurantul nu fusese aprovizionat cu produse alimentare.

Cesare merse preocupat in bucatarie,si imbina toate alimentele gasite,spre a pregati o gustare comestibila si hranitoare.

Nu gasi multe, doar niste salata,paine veche,oua (pe care le fierse un minut,deci foarte moi),usturoi,ulei,sos Worchestershire(cateva picaturi) si suc de lamaie pe care le combina iar deasupra rase putin parmezan.

Clientii fura atat de incantati de aceasta salata incat povestira tuturor,iar in scurt timp restaurantul lui Cesare deveni faimos,multe persoane trecand granita doar pentru a gusta aceasta salata minunata.

Dupa cum vedeti,reteta originala este vegetariana,insa cu timpul,bucatarii au adaugat si carne de pui la gratar,creveti,ansoa,ciuperci si altele.

Oricum ar fi,eu o mananc mereu cu mare placere.

Let sdo it!Punem oul in apa deja fierbinte si lasam timp de 1 minut jumatate.

Asteptam sa se racesca apoi punem usturoiul in robot,il macinam,adaugam galbenusul si 2 lunguri de mustar de Dijon, si mixam bine.

Turnam uleiul cate putin,iar cand am terminat,adaugam si restul ingredientelor,deci sucul de lamaie,otetul,sosul Worchestershire,fil -urile de ansoa,si piperul proaspat macinat.

Mixam bine si lasam deoparte.

Se poate pregati chiar si putin inainte acest sos,si lasa in frigider pana la utilizare. Spalam salata si o taiem grosolan.

Putem lasa frunzele intregi daca dorim. Taiem pieptul de pui in felii,condimentam cu sare si piper,apoi il punem pe gratar. Taiem painea cubulete de cca 1 cm.

Intr-o tigaie punem o lingura de ulei aromatizat cu un catel de usturoi zdrobit.

Le miscam mereu in tigaie,pana devin aurii si crocante. Taiem puiul feliute sau cubulete si il punem peste salata,apoi presaram crutoanele,imprastiem putin sos si servim .

Puiul si crutoanele trebuie sa fie proaspat facute,si servite imediat. God bless Cesare Cardini, ca din intamplare a facut o minunatate de salata ! : )