Se pune faina alba intr-un lighean si se face la mijloc o adancitura in care se pune drojdia si apa calduta.

Se lasa sa dospeasca un pic dupa care se framanta faina cu drojdia,sare si apa calduta .

Se mai pune 2 linguri de ulei si se framanta pana aluatul se ia de pe mana .

Se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se fac umpluturile.

Cea de ciuperci:se caleste ceapa tocata,se adauga ciupercile tocate si se adauga 50 ml de apa si se lasa sa fiarba .

Cand ciupercile sunt fierte se adauga pasta de rosii,se potriveste gustul cu vegeta si piper si busuioc si se lasa sa fiarba pana scade apa.pentru umplutura cu cartofi:se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.cand sau fiert se scurg,se piseaza ca pentru pireu si se amesteca cu vegeta,cu o ceapa tocata marunt si calita in ulei,piper si niste ulei pana se obtine o pasta .

Se ia din aluat si pe masa unsa cu ulei se intind placintele se pune umplutura se plieaza si se prajesc in ulei incins,la foc mic sa se coaca.daca se prajesc la foc mare se ard deasupra si in interior raman crude