Detalii Paste (Linguine) cu Sardine (in Ulei)
- se pune la fiert apa pentru paste. Cind clocoteste adaugam sarea si curcuma* (sau un virf de cutit de sofran), amestecam sa se dizolve bine si amestecam si varsam pastele. Le lasam sa fiarba cit scrie pe pachet (al dente). - In timp ce pasta fierbe curatam, spalam si tocam marunt ceapa - Intr-o tigaie varsam uleiul din conserva de peste (doar uleiul) sau daca nu vreti sa-l folositi sau conserva e fara ulei sau si mai bine ati hotarit asa cum cere traditia siciliana sardine sarate** (pe care le-ati desarat mai intii) adaugati 1-2 linguri de ulei. - Adaugati in tigaia cu ulei ceapa tocata si lasati sa se inmoaie (nu se prajeste), eventual adaugati putina apa din cea in care fierb pastele si tineti tigaia acoperita cu capac. - Cind ceapa este moale adaugati semintele de pin, stafidele si sardinele si amestecati bine. - Scurgeti bine pastele cind sunt gata si le varsati in tigaie, amestecati bine si adaugati mararul sau feniculul salbatic *** sau doar frunze de fenicul tocat mai mare care au fost initial oparite in aceeasi apa in care fierbeti pastele. Nota: Eu nu am avut o cantitate suficienta nici de marar, nici de fenicul, deci ca sa nu se piarda aroma l-am adaugat la final crud (si am adaugat in sos putin marar uscat tocat in acelasi timp cu semintele de pin si stafidele).- se pune la fiert apa pentru paste. Cind clocoteste adaugam sarea si curcuma* (sau un virf de cutit de sofran), amestecam sa se dizolve bine si amestecam si varsam pastele. Le lasam sa fiarba cit scrie pe pachet (al dente). - In timp ce pasta fierbe curatam, spalam si tocam marunt ceapa - Intr-o tigaie varsam uleiul din conserva de peste (doar uleiul) sau daca nu vreti sa-l folositi sau conserva e fara ulei sau si mai bine ati hotarit asa cum cere traditia siciliana sardine sarate** (pe care le-ati desarat mai intii) adaugati 1-2 linguri de ulei. - Adaugati in tigaia cu ulei ceapa tocata si lasati sa se inmoaie (nu se prajeste), eventual adaugati putina apa din cea in care fierb pastele si tineti tigaia acoperita cu capac. - Cind ceapa este moale adaugati semintele de pin, stafidele si sardinele si amestecati bine. - Scurgeti bine pastele cind sunt gata si le varsati in tigaie, amestecati bine si adaugati mararul sau feniculul salbatic *** sau doar frunze de fenicul tocat mai mare care au fost initial oparite in aceeasi apa in care fierbeti pastele. Nota: Eu nu am avut o cantitate suficienta nici de marar, nici de fenicul, deci ca sa nu se piarda aroma l-am adaugat la final crud (si am adaugat in sos putin marar uscat tocat in acelasi timp cu semintele de pin si stafidele).