Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul.

Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul.

Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Presaram cu faina, acoperim si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in bucati cat mai egale (de ~ 50 grame fiecare) si le dam o forma rotunda.

Luam fiecare biluta si o aplatizam cu mana. O ungem apoi cu galbenus desfacut in putin lapte si o punem cu partea unsa in mac.

Cu un card sau un cutit ascutit de face o taietura pe mijloc, in forma de stea.

Se intoarce cu partea cu mac pe masa si se trag colturile catre exterior.

Se pun floricelele in tava tapetata cu hartie si se mai lasa sa stea 5-10 minute.

Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.

Sunt foarte bune si pufoase. Mie mi-au iesit 25 de floricele.

Sursa Multumesc Miha