Se taie dovleceii pe lungime felii subtiri. Acestea se prajesc in ulei sau se pot coace pe gratar. Se scot pe hartie la scurs. Se aseaza in straturi astfel: un strat de dovlecei, deasupra lui un strat de menta taiata marunt, busuioc taiat marunt, usturoi feliute, otet si un strop de ulei si tot asa pana terminam dovleceii. Se lasa la rece pt 2 ore. Dupa care se servesc ca aperitiv sau ca garnitura langa carne sau branzeturi.

Se taie dovleceii pe lungime felii subtiri. Acestea se prajesc in ulei sau se pot coace pe gratar. Se scot pe hartie la scurs. Se aseaza in straturi astfel: un strat de dovlecei, deasupra lui un strat de menta taiata marunt, busuioc taiat marunt, usturoi feliute, otet si un strop de ulei si tot asa pana terminam dovleceii. Se lasa la rece pt 2 ore. Dupa care se servesc ca aperitiv sau ca garnitura langa carne sau branzeturi.