Detalii Ceai Verde
Inainte de a cumpara un ceai verde trebuie sa se tina cont de anumite aspecte: - toate frunzele trebuie sa aiba culoarea verde; - are un termen de valabilitate scurt, de aceea trebuie verificat cu atentie; - din frunzele de ceai se fac mai multe infuzii (frunza devine ecologica dupa prima intrebuintare); - ceaiul verde chinezesc nu este acelasi cu ceaiul verde japonez; - ceaiul verde chinezesc se prepara mai usor decat ceaiul verde japonez; - culoarea ceaiului este variabila de la verde pal pana la verde galbui. Modalitate de preparare: - se spala ceainicul si cestile cu apa fierbinte; - se folosesc 3 gr. de ceai/ ceasca; - se toarna apa fierbinte dar nu peste frunze, ci pe peretele de ceramica (70-75 grade Celsius; nu fiarta sau aproape de punctul de fierbere); - infuzam timp de 2 minute; - servim; dupa ce va familiarizati cu gustul puteti folosi temperaturi mai ridicate, il puteti infuza pe un timp mai lung sau mai scurt, in functie de cum va place.
Inainte de a cumpara un ceai verde trebuie sa se tina cont de anumite aspecte: - toate frunzele trebuie sa aiba culoarea verde; - are un termen de valabilitate scurt, de aceea trebuie verificat cu atentie; - din frunzele de ceai se fac mai multe infuzii (frunza devine ecologica dupa prima intrebuintare); - ceaiul verde chinezesc nu este acelasi cu ceaiul verde japonez; - ceaiul verde chinezesc se prepara mai usor decat ceaiul verde japonez; - culoarea ceaiului este variabila de la verde pal pana la verde galbui. Modalitate de preparare: - se spala ceainicul si cestile cu apa fierbinte; - se folosesc 3 gr. de ceai/ ceasca; - se toarna apa fierbinte dar nu peste frunze, ci pe peretele de ceramica (70-75 grade Celsius; nu fiarta sau aproape de punctul de fierbere); - infuzam timp de 2 minute; - servim; dupa ce va familiarizati cu gustul puteti folosi temperaturi mai ridicate, il puteti infuza pe un timp mai lung sau mai scurt, in functie de cum va place. De mii de ani, ceaiul verde a ocupat al doilea loc dupa apa, ca fiind cea mai populara bautura din lume: unul din motive este ca are un gust racoritor si de asemenea, are multe utilizari pe scara medicala (aduce beneficii potentiale in sanatate). Cunoscut sub numele de Camellia Sinensis, ceaiul verde a fost folosit ca medicament de peste patru secole in China. Pe celelalte continente, popularitatea ceaiului a crescut in ultimii 40 de ani. Exista cateva legende diferite care vorbesc despre modul in care a fost descoperit ceaiul verde: unele spun ca a fost descoperit accidental de cativa tarani chinezi, iar altele spun ca a fost descoperit de catre imparatul Shen Nung. La inceput era folosit pentru gustul delicios, pe parcurs urmand a se descoperi ca planta de ceai produce ceaiurile Oolong, negru si rosu. In ziua de astazi, exista mai multe variante de ceai verde, dar inceputurile sale sunt adanc inradacinate in China. In lunga si interesanta sa istorie, ceaiul verde a cunoscut multi fani care adora gustul desavarsit si doresc sa aiba parte si de o sanatate buna. Studiile arata ca ceaiul verde contine unul din cele mai inalte niveluri de antioxidanti (polifenoli) care lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza imbatranire si boli. Ceaiul verde este utilizat in industria cosmeticelor (sampoane, parfumuri, creme de corp, produse anti-imbatranire, creme hidratante, tratamente anti-acnee etc.). Folosit in alimentatie ca bautura reconfortanta, trebuie mentionat ca ajuta la pierderea in greutate (stimuleaza metabolismul, ceea ce face ca organismul sa arda mai multe calorii si excesul de grasime stocata). Metabolismul nu este afectat negativ deoarece ceaiul verde este o combinatie de antioxidanti si cafeina, ambele lucrand impreuna facand organismul sa lucreze la capacitate optima. Ceaiul verde este folosit in retetele de inghetata, prajituri, supe, sosuri. Ceaiul verde are un continut redus de cafeina (este o alternativa mult mai sanatoasa pentru cei care iubesc cafeaua). Ceaiul verde ajuta la sanatatea gingiilor, la imbunatatirea digestiei si la neutralizarea impactului negativ de grasimi si uleiuri nocive asupra organismului.