O sa vi se para ciudat numele dupa ce o sa cititi procesul tehnologic si ingredientele. Dar aceasta este traducere mot a mot a unei retete ce o pregateam pentru aperitiv sau pentru sorbet, acea inghetata servita intre aperitive si felul principal cu rol de improspata paladinul si a putea savura noile arome. Dupa cum bine stiti, toata dulceata pepenului galben, indiferent de soi, se afla in interior, in acea membrana unde se gasesc semintele. Exista si dezavantajul ca exact acea membrana este prima care se strica, de aceea foarte multi o curata si o arunca. Daca aveti un pepene bine copt, dar inca in conditii, recomand sa curatati cu grija semintele si sa o pastrati. Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi pe care le adaugati intr-un vas inalt si ingust daca folositi mixerul plonjor sau in vasul de la blender*. Peste puneti cele 3 linguri pline de iaurt tip grec sau chiar si un iaurt normal mai gros - ideal ar fi de casa - dar neindulcit ** Mixati un pic, cat sa rupeti bucatile mari de pepene, ridicati mixerul si adaugati frunzele de menta proaspata, rupte cu mana sau taiate cu cutitul, dupa cum doriti. Continuati sa mixati cca 2 minute sau pana cand se lichefiaza pepenele. Se serveste imediat, cum toate ingredientele sunt de la frigider. In cazul in care il pregatiti cu cateva ore inainte, deoarece compozitia se va desface in doua parti - iaurtul deasupra si pepenele la fundul vasului - va fi nevoie sa il mai ametiti cca 30 de secunde pentru omogenizare. Pentru servire, in cazul de mese festive, recomand pahare de cocktail gen martini, decorat cu o frunza de menta si/sau o bucatica de pepene galben si presarate cateva firimituri de parmezan sau alta branzica puternica - gruyerre de ex, preferata mea, sau manchego curado. Sorbet Pentru a obtine un sorbet sau un fel de inghetata puneti continutul intr-o casoleta apta pentru congelator, tinand cont ca veti avea nevoie de spatiu sa amestecati pe parcurs - ideal ar fi sa fie umpluta pe jumatate. Introduceti recipientul in congelator si la fiecare 15 minute, mestecati energic cu o furculita sau un tel mic, depinde de cantitatea preparata. Rezultatul obtinut trebuie sa aiba textura de granita. Pentru a avea efectul de spalare a paladinului, recomand sa puneti la cantitatile de mai sus cca 30-40 ml de vodka. Compozitia rezultata se pune in paharute de maxim 40 ml. * Mie mi s-a stricat blenderul acum 2 zile: p ** Doamne, atat de lenesi suntem incat avem nevoie sa cumparam iaurt gata indulcit cu edulcoranti???O sa vi se para ciudat numele dupa ce o sa cititi procesul tehnologic si ingredientele. Dar aceasta este traducere mot a mot a unei retete ce o pregateam pentru aperitiv sau pentru sorbet, acea inghetata servita intre aperitive si felul principal cu rol de improspata paladinul si a putea savura noile arome. Dupa cum bine stiti, toata dulceata pepenului galben, indiferent de soi, se afla in interior, in acea membrana unde se gasesc semintele. Exista si dezavantajul ca exact acea membrana este prima care se strica, de aceea foarte multi o curata si o arunca. Daca aveti un pepene bine copt, dar inca in conditii, recomand sa curatati cu grija semintele si sa o pastrati. Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi pe care le adaugati intr-un vas inalt si ingust daca folositi mixerul plonjor sau in vasul de la blender*. Peste puneti cele 3 linguri pline de iaurt tip grec sau chiar si un iaurt normal mai gros - ideal ar fi de casa - dar neindulcit ** Mixati un pic, cat sa rupeti bucatile mari de pepene, ridicati mixerul si adaugati frunzele de menta proaspata, rupte cu mana sau taiate cu cutitul, dupa cum doriti. Continuati sa mixati cca 2 minute sau pana cand se lichefiaza pepenele. Se serveste imediat, cum toate ingredientele sunt de la frigider. In cazul in care il pregatiti cu cateva ore inainte, deoarece compozitia se va desface in doua parti - iaurtul deasupra si pepenele la fundul vasului - va fi nevoie sa il mai ametiti cca 30 de secunde pentru omogenizare. Pentru servire, in cazul de mese festive, recomand pahare de cocktail gen martini, decorat cu o frunza de menta si/sau o bucatica de pepene galben si presarate cateva firimituri de parmezan sau alta branzica puternica - gruyerre de ex, preferata mea, sau manchego curado. Sorbet Pentru a obtine un sorbet sau un fel de inghetata puneti continutul intr-o casoleta apta pentru congelator, tinand cont ca veti avea nevoie de spatiu sa amestecati pe parcurs - ideal ar fi sa fie umpluta pe jumatate. Introduceti recipientul in congelator si la fiecare 15 minute, mestecati energic cu o furculita sau un tel mic, depinde de cantitatea preparata. Rezultatul obtinut trebuie sa aiba textura de granita. Pentru a avea efectul de spalare a paladinului, recomand sa puneti la cantitatile de mai sus cca 30-40 ml de vodka. Compozitia rezultata se pune in paharute de maxim 40 ml. * Mie mi s-a stricat blenderul acum 2 zile: p ** Doamne, atat de lenesi suntem incat avem nevoie sa cumparam iaurt gata indulcit cu edulcoranti???