Spalati vinetele si taiati-le in doua pe lungime. Crestati-le miezul in zig-zag, creand romburi adanci in pulpa si frecati-l cu un catel de usturoi, pentru aroma. Introduceti in miezul unei jumatati de vinete cateva ace de rozmarin, iar in cealalta, ramurele de cimbrisor. Stropiti vinetele cu ulei de masline si presarati sare peste ele. Lasati pe fiecare jumatate de vanata cateva felii de usturoi. Procedati la fel cu fiecare vanata. Pregatiti o folie de aluminiu, puneti jumatatile de vinete impreuna (refaceti vanata) avand grija sa ramana inauntru cimbrisorul, rozmarinul si usturoiul. Rulati si strangeti bine folia peste vanata. Dati vinetele la cuptor la 200 grade, aproximativ 50 min. Desfaceti pachetele cat sunt fierbinti si scoateti imediat miezul cu o lingura. Aruncati coaja si ierburile aromatice. Tocati foarte bine miezul fierbinte impreuna cu usturoiul copt (etapa importanta pentru a se combina bine aromele). Incalziti 2 linguri ulei de masline, puneti miezul in tigaie si caliti la foc mare circa 3- 4 min sau pana scade zeama, amestecand mereu. Dati deoparte. Adaugati imediat patrunjelul verde tocat fin si/sau putin coriandru (optional), suc de lamaie (dupa gust) si potriviti de sare si piper. In nici un caz nu renuntati la piper, el are rolul de a trezi toate aromele inabusite de foc. Adaugati smantana, pe rand, cate 1 lingurita, cat vinetele sunt calde, dar nu fierbinti, amestecand de fiecare data. Puteti pune cata smantana doriti. Salata in final va si cremoasa si cu o culoare foarte deschisa * Daca aveti smantana pentru frisca, mai intai o bateti, apoi o adaugati. Serviti dupa ce s-a racit.

Spalati vinetele si taiati-le in doua pe lungime. Crestati-le miezul in zig-zag, creand romburi adanci in pulpa si frecati-l cu un catel de usturoi, pentru aroma. Introduceti in miezul unei jumatati de vinete cateva ace de rozmarin, iar in cealalta, ramurele de cimbrisor. Stropiti vinetele cu ulei de masline si presarati sare peste ele. Lasati pe fiecare jumatate de vanata cateva felii de usturoi. Procedati la fel cu fiecare vanata. Pregatiti o folie de aluminiu, puneti jumatatile de vinete impreuna (refaceti vanata) avand grija sa ramana inauntru cimbrisorul, rozmarinul si usturoiul. Rulati si strangeti bine folia peste vanata. Dati vinetele la cuptor la 200 grade, aproximativ 50 min. Desfaceti pachetele cat sunt fierbinti si scoateti imediat miezul cu o lingura. Aruncati coaja si ierburile aromatice. Tocati foarte bine miezul fierbinte impreuna cu usturoiul copt (etapa importanta pentru a se combina bine aromele). Incalziti 2 linguri ulei de masline, puneti miezul in tigaie si caliti la foc mare circa 3- 4 min sau pana scade zeama, amestecand mereu. Dati deoparte. Adaugati imediat patrunjelul verde tocat fin si/sau putin coriandru (optional), suc de lamaie (dupa gust) si potriviti de sare si piper. In nici un caz nu renuntati la piper, el are rolul de a trezi toate aromele inabusite de foc. Adaugati smantana, pe rand, cate 1 lingurita, cat vinetele sunt calde, dar nu fierbinti, amestecand de fiecare data. Puteti pune cata smantana doriti. Salata in final va si cremoasa si cu o culoare foarte deschisa * Daca aveti smantana pentru frisca, mai intai o bateti, apoi o adaugati. Serviti dupa ce s-a racit. Puteti sa coaceti niste ciuperci si sa serviti caviarul de vinete acompaniat cu ele. Este foarte bun pe felii de ardei/rosii sau de paine prajita.