Detalii Pireu de cartofi de post
Cartofii se curata se taie felii ca pentru cartofii pai(mai subtiri). Uleiul se incinge intr-o cratita si se pune la prajit cartofii. Intre timp se curata si se piseaza usturoiul. Cartofii ii lasam la prajit invartind in ei din cand in cand pana se formeaza o crusta pe fundul cratitei si cartofii incep sa se faramiteze. In acest moment punem deasupra apa atat cat sa acopere cartofii,se adauga usturoiul pisat, sare si delikat dupa gust. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la fiert timp de 15 minute. Se ia capacul si se lasa sa fiarba mai departe pana apa scade si cartofii se zdrobesc devenind ca si un pireu mai gros. Se serveste cu muraturi sau diferite salate.
Cartofii se curata se taie felii ca pentru cartofii pai(mai subtiri). Uleiul se incinge intr-o cratita si se pune la prajit cartofii. Intre timp se curata si se piseaza usturoiul. Cartofii ii lasam la prajit invartind in ei din cand in cand pana se formeaza o crusta pe fundul cratitei si cartofii incep sa se faramiteze. In acest moment punem deasupra apa atat cat sa acopere cartofii,se adauga usturoiul pisat, sare si delikat dupa gust. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la fiert timp de 15 minute. Se ia capacul si se lasa sa fiarba mai departe pana apa scade si cartofii se zdrobesc devenind ca si un pireu mai gros. Se serveste cu muraturi sau diferite salate.